Aktiviteter og utflukter i Berlin

HELGEUTFLUKTER

Kulturakademiet arrangerer to helgeutflukter fra fredag til søndag hvert semester. Foreløpig planlegger vi utflukter til henholdsvis München/Bayern og Praha.

BERLIN PÅ TO HJUL

Første dag i Berlin leier vi sykler og passerer mange av byens viktigste punkter på to hjul. Lunsj på Schleusenkrug i Tiergarten!

image

Schleusenkrug.neu.klein

BESØK I RIKSDAGEN

Vi besøker den tyske parlamentsbygningen med Norman Fosters glasskuppel fra 1999. Vi titter inn i forbundsdagen, og ser ellers på den rikt utsmykkede bygningen. Er man minst seks personer kan man bestille en guidet tur på norsk. Inngang i riksdagen krever legitimasjon i form av pass.

Berlin_-_Reichstag_building_at_night_-_2013

BESØK I GALLERIER FOR SAMTIDSKUNST

Kunstnere fra hele verden har etter andre verdenskrig vært med på å etablere Berlin som en av verdens viktigste byer for moderne kunst. Ut fra impulser fra andre kunstarter, som musikk og litteratur, og under innflytelse fra et rikt intellektuelt miljø utviklet det kreative Berlin seg til en ledende kunstscene. Særlig 60-. 80-, og 90-tallet (hhv. abstrakt ekspresjonisme, nyekspresjonisme og såkalt internasjonal samtidskunst) har vært viktige perioder i utviklingen av Berlin som kunstby. Fra 1990-tallet dukket det opp gallerier som fremdeles er aktuelle. Vi besøker noen av de viktigste galleriene som Max Hetzler, Nordenhake og Neugerriemschneider.

b2-1 pae-white-neugerriemschneider-2 23HOLOCAUST4-articleLarge 0946815437349d263dbcb2b34ba9670b_f54 546764713

SCHLOSS SANSSOUCI

Rett utenfor Berlin i Potsdam ligger Sanssouci som var sommerpalasset til Fredrik den stor. Slottet har et fantastisk parkanlegg og ligger i en spennende by. Perfekt mål for en halvdagsutflukt.

awesome-Sans-Souci-palace-of-travel-wallpaper

MUSEUMSINSEL

I Berlins Mitte besøker vi Museumsinsel, museumsøya, med sine til sammen fem museer. På utflukten vår tar vi dere med til Pergamon-museet for antikk kunst og Altes Museum med dets utstilling av romersk og gresk kunst og objekter. Det vil også være mulig å besøke Neues Museum med egyptiske og etruskiske arkeologiske objekter, Alte Nationalgalerie med 1800-tallsmalerier og Bode Museum med kunst fra bysantinsk periode til 1800.

pergamon-768x1024

BERLIN UNTERWELTEN

Vi drar på utflukt under Berlin der Hitler igangsatte byggingen av gigantiske bunkere i 1940. I dag er det mulig å gå ned i disse og å bli vist rundt mellom 24. april og 31. oktober.

tour

Käthe Kollwitz Museum og Litteraturhaus

Käthe Kollwitz var en de viktigste tyske kunstnerne i det forrige århundret med sterkt emosjonelt ladede arbeider både innenfor naturalismen og ekspresjonismen. Vi besøker museet hennes og Litteraturhaus som ligger ved siden av hverandre i Kurfürstendamm.

not_detected_235978

cafe-wintergarten-im-literaturhaus-berlijn-2(p-restaurant,2615)(c-0)

Vandring i Grunewald

Vest i Berlin ligger Grunewald som er 4500 hektar skog. Vi besøker Jagdschloss Grunewald fra midten av 1500-tallet, går en tur i skogen og utforsker de fantastiske boligområdene rett ved som har talt blant andre Ingeborg Bachmann, Max Planck, Walter Benjamin og Engelbert Humperdinck blant sine beboere.

Grunewald_02

Winkler_Straße_10_Berlin-Grunewald-1

Jagdschloss_Grunewald_working_quarters_2_HDR

Øvrig utfluktsprogram vil bli publisert snarlig.