Praktisk info om oppholdet i Barcelona

I menyen til høyre finner du viktig praktisk informasjon om selve oppholdet ditt i Barcelona.

Her finner du (1) kontaktinformasjon til Kulturakademiets ansatte i Barcelona, samarbeidspartnere, andre som kan hjelpe deg i løpet av semesteret, nødnumre osv.; (2) informasjon om undervisningen; (3) info om eksamen; (4) info om leiligheter og det å bo sammen; (5) studentreglement; (6) info om mat og spising; (7) info om Internett og telefoni; (8) informasjon om valuta og økonomi; (9) informasjon om transport; (10) informasjon om helse, legevakt osv.; (11) informasjon om polititjenester og sikkerhet; (12) tips om reiselitteratur og annen litteratur; (13) info om program i velkomstuken og annet sosialt program; (14) info om helgeutflukt til San Sebastian; (15) info om helgeutflukt til Madrid (høst); (16) info om helgeutflukt til Granada (vår); (17) pakking.

Velkomsthilsen

Hjertelig velkommen til studiene ved Kulturakademiet i Barcelona. Vi er veldig glad for at du har valgt å tilbringe semesteret med oss og lover å gjøre alt vi kan for at studiet og oppholdet ditt skal bli vellykket.

Barcelona er en helt spesiell by med en pulserende atmosfære og et kulturelt mangfold. Du har hele 11 uker til rådighet og kommer til å bli ganske godt kjent med byen, særlig hvis du benytter anledningen til å utforske det som byen har å by på. Barcelona har en rik kultur og et bylandskap som vitner om en spennende historie som ennå ikke er ferdig skrevet …

Mange av dere er kanskje i ferd med å ta fatt på studiene, og har ennå ikke helt bestemt hva dere skal studere videre. Semesteret i Barcelona er i så fall en utmerket anledning til å gjøre seg noen tanker om valgene du står overfor. Avstanden til hverdagslivet hjemme er kanskje nettopp det du trenger for å kunne sette ting i perspektiv. Exphil, exfac, idéhistorie, kulturhistorie og spansk er også fag som gir nye perspektiver og nye begreper å bruke på verden rundt deg.

I gruppen vil det være noen som tar spansk og kulturhistorie, noen som tar exphil, exfac, idéhistorie og eventuelt spansk mens noen igjen er på årsstudium og tar enten exphil, exfac, idéhistorie i sitt første semester eller spansk og kulturhistorie i sitt andre semester. Vi ønsker imidlertid at alle KA-studentene skal føle seg som én gruppe. Alle vil ha tilgang til det samme sosiale programmet og også ofte bo i samme leilighet. Normalt teller gruppen 25-65 studenter.

Du kommer til å bli kjent med flere sider av deg selv, og mange nye og spennende mennesker. Gir du litt av deg selv, så blir dette et kjempefint semester. Og vi står selvfølgelig klare for å hjelpe deg med dette.

Vi gleder oss til å ta fatt på semesteret sammen med deg!