Praktisk info om oppholdet i Berlin

På denne siden finner du viktig praktisk informasjon om selve oppholdet ditt i Berlin.

Her finner du (1) kontaktinformasjon til Kulturakademiets ansatte i Berlin, samarbeidspartnere, andre som kan hjelpe deg i løpet av semesteret, nødnumre osv.; (2) informasjon om undervisningen; (3) info om eksamen; (4) tips om lesesteder i Berlin; (5) info om leiligheter og det å bo sammen; (6) studentreglement; (7) info om mat og spising; (8) info om Internett og telefoni; (9) informasjon om valuta og økonomi; (10) informasjon om transport; (11) informasjon om helse, legevakt osv.; (12) informasjon om polititjenester og sikkerhet; (13) tips om reiselitteratur; (14) info om besøk hjemmefra; (15) info om program i velkomstuken og annet sosialt program; (16) info om helgeutflukt til München; (17) info om helgeutflukt til Praha; (18) pakking.

Velkomsthilsen

Hjertelig velkommen til studiene i Berlin med Kulturakademiet. Vi er veldig glad for at du har valgt å tilbringe semesteret med oss og lover å gjøre alt vi kan for at studiet og oppholdet ditt skal bli vellykket.

Berlin er en unik metropol som både har en rik historie som vi skal utforske sammen, og et pulserende nåtidig kulturliv. Oppholdet ditt i Berlin vil gjøre deg godt kjent med Europas kanskje viktigste kulturby og innforlivet med den tyske kulturelle horisonten.

Vi ønsker at studiet ditt ved Kulturakademiet i Berlin skal være en dannelsesreise der du blir bedre kjent både med deg selv, viktige vestlige ideer og tankestrømninger og et godt naboland. 

Mange av dere er kanskje i ferd med å ta fatt på studiene, men har ennå ikke helt bestemt hva dere skal studere videre. Semesteret i Berlin er i så fall en utmerket anledning til å gjøre seg noen tanker om valgene du står overfor. Avstanden til hverdagslivet hjemme er kanskje nettopp det du trenger for å kunne sette ting i perspektiv. Fagene vil også definitivt gi deg nye perspektiver.

I gruppen er mange semesterstudenter mens andre er årsstudenter og studerer i Berlin et helt år. Alle inngår i samme gruppe med samme undervisning og sosiale program. Man bor også sammen i leilighetene. Førstesemester regner vi med at gruppen vil telle 15-20 studenter.

Du kommer til å bli kjent med flere sider av deg selv, og mange nye og spennende mennesker. Gir alle litt av seg selv, så blir dette et kjempefint semester. Og vi står selvfølgelig klare for å hjelpe deg med dette.

Vi gleder oss til å ta fatt på semesteret sammen med deg!