Praktisk info om oppholdet i Roma

I menyen til høyre finner du viktig praktisk informasjon om selve oppholdet ditt i Roma.

Her finner du (1) kontaktinformasjon til Kulturakademiets ansatte i Roma, samarbeidspartnere, andre som kan hjelpe deg i løpet av semesteret, nødnumre osv.; (2) informasjon om undervisningen; (3) info om eksamen; (4) tips om lesesteder i Roma; (5) info om kopibutikker; (6) info om leiligheter og det å bo sammen; (7) studentreglement; (8) info om mat og spising; (9) info om Internett og telefoni; (10) informasjon om valuta og økonomi; (11) informasjon om transport; (12) informasjon om helse, legevakt osv.; (13) informasjon om polititjenester og sikkerhet; (14) tips om reiselitteratur og annen litteratur der det romerske og det italienske står i sentrum; (15) info om søvn og senger; (16) info om besøk hjemmefra; (17) info om program i velkomstuken og annet sosialt program; (18) info om helgeutflukt til Firenze; (19) info om helgeutflukt til Venezia; (20) pakking.

Velkomsthilsen

Hjertelig velkommen til studiene i Roma med Kulturakademiet. Vi er veldig glad for at du har valgt å tilbringe semesteret med oss og lover å gjøre alt vi kan for at studiet og oppholdet ditt skal bli vellykket.

Roma er en helt spesiell by. Det blir gjerne sagt at de som har vært der én gang, alltid vil vende tilbake. I og med at du har hele 11 uker til rådighet, kommer du til å bli ganske godt kjent med byen, særlig hvis du følger ordtaket “Når du er i Roma, gjør som romerne”.

Å reise til Roma er å legge ut på en dannelsesreise. I likhet med mange før deg er du nå i ferd med å oppsøke sivilisasjonens vugge. Bylandskapet rundt deg vil vitne om det romerske samfunnet og den romerske kulturen som var på plass allerede for over to tusen år siden. Du vil bli kjent med en rekke kulturskatter, få et grep om at vi befinner oss i en historie og føle på kroppen at vi ikke er de første menneskene som lever.

Mange av dere er kanskje i ferd med å ta fatt på studiene, men har ennå ikke helt bestemt hva dere skal studere videre. Semesteret i Roma er i så fall en utmerket anledning til å gjøre seg noen tanker om valgene du står overfor. Avstanden til hverdagslivet hjemme er kanskje nettopp det du trenger for å kunne sette ting i perspektiv. Fagene vil også definitivt gi deg nye perspektiver.

I gruppen er de fleste semesterstudenter mens noen er årsstudenter og studerer i Roma et helt år. Og man er fordelt på to studieprogrammer: (1) filosofi, samfunn og italiensk; og (2) historie og italiensk. Alle inngår imidlertid i samme gruppe med samme undervisning og sosiale program. Man bor også sammen i leilighetene. Normalt er  gruppen på 25-50 studenter.

Du kommer til å bli kjent med flere sider av deg selv, og mange nye og spennende mennesker. Gir alle litt av seg selv, så blir dette et kjempefint semester. Og vi står selvfølgelig klare for å hjelpe deg med dette.

Vi gleder oss til å ta fatt på semesteret sammen med deg!

img_2030