Praktiske forberedelser før studiet i Roma

Besøk velkomstsiden for studenter i Roma.

Det er enkelt og greit å ta seg av det praktiske som må ordnes før avreise. Studenter høsten 2017 kan gjøre følgende:

Snarest/fortløpende

(1) Bestill flybilletter t/r så snart som mulig.

(2) Studenter på programmet i filosofi, samfunn og italiensk (inkludert årsstudenter) må registrere seg og søke opptak ved NLA høyskolen så snart som mulig.

(3) Meld deg inn i studentgruppen din på facebook for høsten 2017 og få løpende informasjon.

(4) Bestill obligatorisk forsikring.

(5) Registrer utenlandsoppholdet ditt på reiseregistrering.no.

(6) Send Kulturakademiet et digitalt passfoto.

(7) Bestill europeisk helsetrygdkort.

(8) Betal først del av kursavgift.

(9) Søk studiestøtte fra Lånekassen.

(10) Bestill pensumbøker. Vent med å bestille pensumbøker til du har fått pensum bekreftet fra oss.

(11) Betal andre del av kursavgift innen 16. juli.

(12) NB. Kan først ordnes i juli/august: Her finner du informasjon om blant annet betaling av semesteravgift, semesterregistrering, studentkort og etablering av brukerkonto. Her finner du nærmere beskjed om hvordan du registrerer deg for alle tre emnene.

FELLESREISER MED FLY: Her finner du informasjon om fellesreisen til og fra studiestedet. Du må selv bestille flygningen, men vi møter deg både på Gardermoen og på flyplassen på studiestedet. Felles avreise fra Oslo/Gardermoen, for de som ønsker å delta på fellesreisen høsten 2017, er 17. august med hjemkomst 2. november. Du vil ha anledning til å utvide oppholdet i Roma med ca. en uke i august og tre uker i november om du ønsker det.

REISEREGISTRERING: Vi anbefaler deg å følge Utenriksdepartementets råd og registrere utenlandsoppholdet ditt på reiseregistrering.no.

SØKNAD TIL LÅNEKASSEN: Her finner du informasjon om hvordan du fyller ut søknaden om studiestøtte fra Lånekassen. NB. Det er viktig at du følger vår informasjon om hvordan søknaden skal fylles ut og at du også sender e-posten slik det er angitt.

REGISTRERING: Studenter som skal ta eksamen i exphil; exfac; og etikk, filosofi og livssyn høsten 2017, må registrere seg og søke opptak ved NLA høgskolen

ANSKAFFELSE AV BØKER: Her finner du informasjon om hvordan du skaffer deg pensumbøkene du trenger. Fint om du venter med å bestille bøker du har fått bekreftelse på pensum fra oss.

BESTILL OBLIGATORISK FORSIKRING: Det er obligatorisk, helt unntaksløst, å tegne studentforsikring. 

ANSA: Studenter ved Kulturakademiet kan, om ønskelig, melde seg inn i ANSA, utenlandsstudentenes interesseorganisasjon. Semesterstudenter kan melde seg inn for et halvt år. Årsstudenter kan melde seg inn for et år. Som studiested kan du oppgi «Italia», «Kulturakademiet». Som fag «Andre humanistiske fag» og som grad «Bachelor/lavere grad».

KURSAVGIFT: Frist for første innbetaling er 8. mai. Fristen for hovedinnbetalingen av kursavgift til Kulturakademiet er 16. juli. Ved studieopptak etter ordinær frist blir ny frist 7-10 dager etter at innbetaling av depositum/adm. gebyr er registrert.

SIV-AVGIFT: Her vil du finne informasjon om hvordan du betaler SIV- avgift (kr 550-650) og studieavgift (kr 2 690) til høyskolen. 

INNKVARTERING: Det er mulig å reservere seg enerom i leiligheten mot en ekstra avgift på kr 13 000. Normalt bor man to og to sammen på rom. Dersom man gir beskjed god tid i forveien, er også mulig å ordne seg innkvartering selv. I så fall trekkes det kr 10 000 fra kursavgiften.

DIGITALT FOTO OG KOPIER AV REISEFORSIKRING OG PASS: Her finner du beskjed om hvordan og når du sender Katrin et digitalt foto og gir senterleder kopi av reiseforsikring og pass.

FACEBOOK: Meld deg inn i studiegruppen din Kulturakademiet, Roma, høst 2017Lik Kulturakademiet her så får du fortløpende tilgang til alle nyhetene fra studiestedene på facebook-siden vår.

EUROPEISK HELSETRYGDKORT: Kortet, som må bestilles av studenter i Roma, Barcelona og Berlin, gir tilgang til offentlige helsetjenester i Europa, og kan bestilles ganske enkelt hos NAV her.

SØKNAD OM TILRETTELEGGING PÅ EKSAMEN: Her vil du finne informasjon om hvordan du ved behov søker om tilrettelegging på eksamen.

STUDENTREGLEMENT: For at semesteret skal bli så vellykket som mulig, har vi utformet et studentreglement som det er viktig at du leser nøye. Her kan du lese studentreglementet for studenter ved Kulturakademiet i Roma.