Praktiske forberedelser før studiestart

Besøk velkomstsiden for studenter ved Kulturakademiet.

Det er enkelt og greit å ta seg av det praktiske som må ordnes før avreise. Studenter våren 2018 kan gjøre følgende:

Snarest/fortløpende

Bestill flybilletter t/r.

Søk studiestøtte fra Lånekassen.

Meld deg inn i studentgruppen din på facebook for Roma våren 2018, Barcelona våren 2018 eller Berlin våren 2018 og få løpende informasjon.

Bestill obligatorisk forsikring.

Følg UDs råd og registrer utenlandsoppholdet ditt på reiseregistrering.no.

Send Kulturakademiet et digitalt passfoto.

Bestill europeisk helsetrygdkort som gir deg tilgang til offentlige helsetjenester i Europa.

Meld deg gjerne inn i ANSA (frivillig).

Oktober/november

Studenter på programmet i filosofi, samfunn og språk må registrere seg og søke opptak ved NLA høyskolen. Studenter på programmet i historie og språk (inkludert årsstudenter) må registrere seg og søke opptak ved Høgskolen i Volda. Vi gir deg beskjed så snart det er åpnet for registrering og opptak.

Betal først del av kursavgift. Du vil få tilsendt faktura i begynnelsen av oktober med betalingsfrist 14. november.

Bestill pensumbøker. Det er fint om du venter med å bestille bøker til du har fått bekreftet fra oss hva som blir pensum våren 2018.

Bestill forlengelse av studieoppholdet ditt i februar og mai, og meld deg på helgeutflukter og andre utflukter i regi av Kulturakademiet. Skjema for bestilling og påmelding blir publisert i november.

Desember/januar

Betal andre del av kursavgift. Du vil få tilsendt faktura i begynnelsen av desember med betalingsfrist 16. januar.

For studenter på programmet i Filosofi, samfunn og språk: Her finner du informasjon om blant annet betaling av semesteravgift, semesterregistrering, studentkort og etablering av brukerkonto. Her finner du nærmere beskjed om hvordan du registrerer deg for alle tre emnene. For studenter på programmet i Historie og språk (inkludert årsstudenter): Her vil du finne informasjon om blant annet betaling av semesteravgift, semesterregistrering, studentkort og etablering av brukerkonto. 

Søk om tilrettelegging på eksamen ved behov.

Videre informasjon

Fellesreiser med fly: Her finner du informasjon om fellesreisen til og fra studiestedet. Du må selv bestille flygningen, men vi møter deg både på Gardermoen og på flyplassen på studiestedet. Felles avreise fra Oslo/Gardermoen, for de som ønsker å delta på fellesreisen våren 2018, er 22. februar med hjemkomst 10. mai. Du vil ha anledning til å utvide oppholdet på studiestedet med tre uker i februar (fra 1. februar) og tre uker i mai (til 31. mai) om du ønsker det. NB. Datoer er ennå ikke avklart for skoleeksamen i exphil og breddetest i REL150 i Oslo, Kristiansand eller Bergen. Det er en mulighet for at disse prøvene blir avholdt i mai, slik at studenter på programmet i Filosofi, samfunn og språk må reise hjem før 31. mai. Studenter på programmet i Historie og språk (inkludert årsstudenter) har kun innleveringer og eksamener på nett som kan gjennomføres uavhengig av sted.

Innkvartering: Det er mulig å reservere seg enerom i leiligheten mot en ekstra avgift på kr 13 000. Normalt bor man to og to sammen på rom. Dersom man gir beskjed god tid i forveien, er det også mulig å ordne seg innkvartering selv. I så fall trekkes det kr 10 000 fra kursavgiften. Gi oss beskjed per e-post til info@kulturakademiet.no dersom du ønsker å bestille enerom eller å ordne innkvartering selv.

Studentreglement: For at semesteret skal bli så vellykket som mulig, har vi utformet et studentreglement som det er viktig at du leser nøye. Her kan du lese studentreglement for studenter ved Kulturakademiet i henholdsvis Roma, Barcelona og Berlin.