KA_logo_v2

Cambridge: om oppholdet

Å leve i Cambridge

Her finner du informasjon om noe av hva det å bo i Cambridge og i studentkollektiver innebærer.

På reise med Kulturakademiet, enten til Roma, Barcelona, Berlin, Paris, Cambridge eller København, kommer du som student ikke bare til å oppleve en ny by med nye mennesker, men også det å bo i leilighet sammen med dine medstudenter, en erfaring som kan by både på gleder og uforglemmelige minner, så vel som kollisjoner og problemer i møte med dine egne og andres vaner og vendinger. Det er derfor lurt å være litt forberedt på hva det å bo i kollektiv sammen med kjente og ukjente mennesker, samt i en ny og annerledes by innebærer.

Vi ved Kulturakademiet skaffer alle studentene leiligheter og fordeler dere i kollektiv vi tror og håper alle vil trives i. Det første vi derfor gjerne vil gjøre dere oppmerksomme på er at vi leier leiligheter på vegne av dere, hvilket betyr at vi er avhengig av at dere som bor i leilighetene behandler disse med respekt og forsiktighet. Er det noe vi ikke syns er morsomt så er det å krangle med gårdeiere, det er aldri hyggelig for noen. Husk derfor på at dere er gjester både i en leilighet og i en by, så følg de regler og skikker som gjelder for stedet. 

Leilighetene vi velger ut skal holde en god standard jevnt over. Når dere kommer til leilighetene er det viktig at dere går gjennom dem og sjekker at alt er som det skal være, samt at dere tar bilder av alle eventuelle skader og slitasjer og sender dem til senterleder. Dette er for å forsikre seg om at det ikke kommer noen erstatningskrav i etterkant. Skulle skader og uhell oppstå underveis så gi beskjed så fort som mulig. Første uken av oppholdet kommer senterleder innom og sjekker at alt er i orden. 

Om det å bo sammen

Å bo i kollektiv og å dele rom, noen ganger også seng, med andre mennesker kan være en prøvelse, men det er også en fantastisk erfaring ingen bør være foruten. Ikke bare lærer du de du bor med å kjenne, du lærer også deg selv å kjenne på en helt ny måte – både på godt og vondt! Når ulike mennesker bor så tett på hverandre som dere kommer til å gjøre, ettersom dere ikke bare bor, men også studerer og lever sammen så er det viktig å ta hensyn til de du omgås og at dere setter grenser tydelig fra dag én. Vi som jobber ved Kulturakademiet har en del erfaring med utfordringer og goder ved denne livsførselen, så nøl ikke med å snakke med oss skulle det være noe. 

Det viktigste når en bor sammen er imidlertid å kunne snakke om hvordan dere opplever samboerskapet. Start derfor gjerne oppholdet med å sette noen husregler, og å snakke litt om hva som kanskje kan bli utfordrende og hvordan dere ønsker at kollektivet deres skal være. I utgangspunktet finnes det én gyllen regel og det er at de som trenger ro skal ha ro (det er lettere å være høylytt og aktiv i gatene enn å skulle sove der) og de som trenger orden skal ha det. Det er i det hele tatt viktig at dere holder leilighetene i en god og ryddig stand. Etabler kjøleskapsregler, vaskerutiner og innkjøpsordninger tidlig, så slipper dere at dette blir irritasjonsmomenter for noen. Å bo sammen er en gi-og-ta-prosess, men med litt velvilje går det som regel helt knirkefritt, og du kan ende opp med å ha en helt utrolig erfaring, i en situasjon som er ganske unik for den alderen dere befinner dere i. 

Om det å bo i Cambridge

Her vil du snart finner mer informasjon om det å bo i Cambridge.

Transport i Cambridge

Her vil du snart finner mer informasjon om transport i Cambridge.

Taxi

Her vil du snart finner mer informasjon om taxi i Cambridge.