KA_logo_v2

Barcelona: om oppholdet

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Hvert semester har vi et sosialt og et kulturelt program i tillegg til det faglige. Sentralt på det sosiale programmet står aktivitetene i velkomstuken, fellesmiddager og vinbarturer i løpet av semesteret, dessuten fast idrettsdag på tirsdager der vi normalt spiller fotball, alternativt løper sammen i en av parkene. På det kulturelle programmet står byvandringer, besøk i lokale museer, kortere dagsutflukter ut av Barcelona til f.eks. Dalí-museet i Figueres og cavabryggeriet i Freixenet samt besøk hos forskjellige norske og internasjonale institusjoner og organisasjoner.

Hvert semester arrangeres to helgeutflukter. Høstsemesteret reiser vi i begynnelsen av september og slutten av oktober, vårsemesteret i begynnelsen av mars og slutten av april. Våren 2023 går turene til Bilbao og Sevilla.

I påsken og høstferien arrangerer vi en tredagers gåtur i Toscana der man også kan møte studenter fra Roma, Berlin, Paris og Cambridge.

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, Berlin, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til. Det vil altså være mer enn nok å ta seg til på fritiden.

Både vi og språkskolen har egne sosiale programmer som du kan ta del i. I løpet av semesteret vil bli arrangert en rekke utflukter og andre aktiviteter, som for eksempel middager, fester og løkkefotball. Utgifter til måltider og billetter til transport og inngang på museer o.l. må man dekke selv.

Barcelona har et yrende gateliv. Og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic. Det er også en rekke museer som er verdt et besøk. Blant de viktigste museene i Barcelona er MACBA, museet for samtidskunst i Richard Meiers minimalistiske bygg i Raval, Picasso-museet i Barri Gòtic, MNAC, det nasjonale kunstmuseet på Montjuïc som inneholder verker av blant andre Tizian, Rubens og El Greco. Det er også verdt å få med seg Pavelló Mies van der Rohe, bygd til verdensutstillingen i 1929, Palau de la Música Catalana, den gotiske Santa Maria del Mar-kirken i Born, Gaudis Casa Battló, Casa Mila, Parc Güell og Sagrada Familia.

Dersom du ønsker å trene, kan du for eksempel gå på DiR eller Europolis. Det er fint å jogge langs sjøen, på Montjuïc og i Park Güell. Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i primera division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom medio august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp.

En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava. Valencia ligger mellom tre og fire timer sør for Barcelona.