KA_logo_v2

Cambridge: om oppholdet

Aktiviteter og utflukter i Cambridge

Hvert semester arrangeres et sosialt og et kulturelt program i tillegg til det faglige. Sentralt på det sosiale programmet står aktivitetene i velkomstuken, fellesmiddager og vinbarturer i løpet av semesteret, dessuten fast idrettsdag på tirsdager der vi normalt spiller fotball, alternativt løper, punter eller sykler sammen. På det kulturelle programmet står byvandringer, besøk i lokale museer, universiteter samt en rekke utflukter til severdigheter i London og besøk hos forskjellige norske og internasjonale institusjoner og organisasjoner. Vi arrangerer også vinbarseminarer, der vi diskuterer forskjellige aktuelle temaer, og utflukter til The Orchard Tea Garden i Grantchester der Virginia Wolfe drakk sin te sammen med andre medlemmer av Bloomsbury-kretsen og Wittgenstein ankom til hests. Vi kan for eksempel ankomme per sykkel eller båt.

Hvert semester arrangeres det to helgeutflukter, i begynnelsen av september og slutten av oktober om høsten og i begynnelsen av mars og slutten av april om våren. Blant helgeutfluktene kan du finne gåtur i Lake District og utflukter til Dublin/Belfast, Edinburgh og Snowdonia.

Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av England dersom en ønsker det. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tredagers gåtur i Toscana, langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canterbury til Roma, der man kan møte studenter fra Roma, Barcelona, Berlin og Paris. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi normalt fra Siena og sørover gjennom Val d'Orcia.