KA_logo_v2

London: om oppholdet

Aktiviteter og utflukter i London

Hvert semester arrangeres et sosialt og et kulturelt program i tillegg til det faglige. Sentralt på det sosiale programmet står aktivitetene i velkomstuken, fellesmiddager og vinbarturer i løpet av semesteret, dessuten fast idrettsdag de fleste tirsdager, der vi for eksempel spiller fotball, løper eller sykler sammen.

Det er utrolig mange spennende ting å se og besøke i London, som f.eks. vaktskiftet ved Buckingham Palace og de kongelige juvelene i The Tower of London. Man kan også vandre rundt på de to Tate-galleriene, få kulturell inspirasjon på the British Museum eller gå rundt ved Big Ben og Westminister Abbey. I London finnes det også mange vakre parker og sjarmerende nabolag, som Notting Hill, Knightsbridge og Chelsea, hvor du kan finne små, hyggelige kaféer, barer og restaurant. En annen opplagt London-aktivitet er selvfølgelig shopping, i f.eks. Oxford Street, Regen Street, Covent gardent og eller større shoppingmagasiner som Selfridges og Harrods. Er man interessert i fotball burde man virkelig benytte muligheten mens man bor i London til å se noen kamper. Mellom august og mai vil det mest sannsynlig være mulig å se kamper i helgene på en av de mange stadionene. Er du musikkelsker, er London også byen for deg – her er det store konsertsteder som O2 Arena, Wembley Stadium og Royal Albert Hall, og mindre steder, som f.eks. EartH, Scala, the 100 club eller The Blues Kitchen. Er du derimot teaterinteressert, er det mange klassisk teatre å besøke i London, som Shakespeare’s Globe, the Barbican, the Royal Opera House eller The London Polladium. Hvis du foretrekker kino, kan du f.eks. besøke the Harry Potter World Studio, the Warner Bros Studio eller til og med ta en Merry Poppins Walking tour.

Vårt program kommer til å inkludere flere av de gode tingene som er nevnt ovenfor, i tillegg til hyggelige sammenkomster og middager med skolen, besøk hos forskjellige norske og internasjonale institusjoner og organisasjoner, vinbarseminarer m.m. Vårt mål er å skape et variert og godt program for studentenes tid i London, hvor man både får oppleve det historiske, kulturelle og politiske London.

Hvert semester tar vi to helgeturer ut av byen, i begynnelsen av september og slutten av oktober om høsten og i begynnelsen av mars og slutten av april om våren. Hostel 2023 går utfluktene til Edinburgh og Paris.

Midt i semesteret har elevene en friuke, som gjør det mulig å se mer av England hvis noen ønsker det. Dette er en gyllen muligheten til å besøke andre deler av landet, som det pittoreske Cotswold, hyggelige Edinburgh eller Liverpool, Beatles' hjem. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tredagers gåtur i Toscana, langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canterbury til Roma, der man kan møte studenter fra Roma, Barcelona, Berlin og Paris. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi normalt fra Siena og sørover gjennom Val d'Orcia.