KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i København

København er full av muligheter! Her kan du lese litt om hva du kan forvente av utflukter og aktiviteter i løpet av et semester i København.

Hvert semester arrangeres et sosialt og et kulturelt program i tillegg til det faglige programmet. Sentralt på det sosiale programmet i København står aktivitetene i velkomstuken, fellesmiddager og kulturelle aktiviteter som teater- og kinobesøk, opplesnings- og samtalearrangementer samt besøk på museer, gallerier og utstillingssteder.

Høsten 2022 går helgeutfluktene til Bornholm og Århus, i tillegg til at vi får besøk en helg av studentene fra Berlin.Utfluktsprogram

Utfluktsprogrammet varierer litt fra semester til semester, men eksempler på utflukter og arrangementer/aktiviteter i København kan være:

Gallerier, museer og kunstinstitusjoner: I løpet av semesteret besøker vi noen av København og Sjællands mange flotte museer og kunstinstitusjoner, som for eksempel Louisiana Museum, Statens Museum for Kunst (SMK), Gl Strand, Arken Museum for Moderne Kunst og Glyptoteket

Litterære arrangementer: København er kjent for sitt rike, spennende litteraturmiljø, og det arrangeres ofte litterære arrangementer, debatter, foredrag og opplesninger rundt omkring i byen, for eksempel på Literaturhaus, i Folkehuset Absalon og på byens mange biblioteker. Vi besøker også byens litteraturfestivaler hvis det passer inn i semesteret – som for eksempel Møllegades Litteraturfestival, Lille Bogdag og Höst Nordisk Litteraturfestival. Arrangementene vil ofte planlegges så det passer med det studentene arbeider med i kurset i Kreativ skriving.

Lørdagstur til Lund: Noen semestre tar vi en lørdagstur over Øresundsbroen til Sverige, til den eldgamle, koselige universitetsbyen Lund, som ligger cirka 45 minutter unna København med tog. Malmø er også en mulighet!

Dyrehaven: En halvtime nord for København ligger vakre Jægersborg Dyrehave, en svært kjent, gammel naturpark, hvor man blant annet kan se store, imponerende hjorteflokker løpe fritt omkring. Om høsten er hjortene i brunst og skogen er fantastisk i alle sine høstfarger – så hvert høstsemester sykler vi fra København til Dyrehaven og går en tur i skogen der, drikker noe varmt ved Eremitageslottet og går gjennom Dyrehavsbakken – verdens eldste eksisterende forlystelsespark! – før vi sykler tilbake mot København.

Tur på Assistens Kirkegård: I løpet av semesteret går vi en tur gjennom den kjente, vakre Assistens Kirkegård, som ligger midt på Nørrebro bak en lang gul mur som strekker seg langs store deler av Nørrebrogade. Her er mange kjente dansker gravlagt, for eksempel forfatteren H.C. Andersen og filosofen Søren Kierkegaard. Assistens Kirkegård er også kjent for den vakre alléen som strekker seg fra Kapelvej på den ene siden til Jagtvej på den andre, og som er spesielt vakker om sommeren og høsten.

Besøk i Den norske Sjømannskirken: I løpet av semesteret besøker vi den Norske Sjømannskirken på Amager i København. Hver lørdag kan man spise risengrynsgrøt i Sjømannskirken og møte andre nordmenn, og det arrangeres også arrangementer for norske studenter i byen, felles studentmiddager m.m. Sjømannskirken har også et bibliotek fullt av norske bøker fra norske forfattere, hvis man savner norsk litteratur mens man er utenlands!

Folkehuset Absalon: I løpet av semesteret besøker vi Folkehuset Absalon på Vesterbro for å delta på fellesspisning og for å prøve oss på croquis-tegning eller linoleumstrykk. Absalon er kjent for sine daglige, billige fellesspisningsarrangementer – og å delta på disse er en gyllen mulighet til å bli kjent med andre studenter og Københavnere! Absalon er også kjent for sitt tettpakkete program som alltid er stappfullt av kulturelle og kreative arrangementer og workshops, yogatimer og dansefester, quizzer og foredrag – for å nevne noe!

Om sommeren og tidlig på høsten er det gode muligheter for bading, volleyball og andre ballspill på vakre Amager Strand, som ligger bare 15 minutter fra sentrum med metro – eller cirka en halvtimes sykkeltur. Av andre mulige aktiviteter og utflukter i løpet av et studieopphold i København kan nevnes f.eks. et besøk i koselige Tivoli, Den blå planet, den hyggelige havnebyen Dragør på Amager, og Kronborg Slot i Helsingør – som er kjent for å være slottet der Shakespeares "Hamlet" utspiller seg.

Hvis du har lyst til å dykke ned i dansk kultur, litteratur og musikk og få tips til gode danske podcaster, filmer, bøker, bokhandler og antikvariater, teatre og kulturelle arrangementer osv., så sjekk ut Den store kulturguiden til København![Jægersborg Dyrehave]