KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Helgeutflukt til Firenze

Firenze

Firenze er Italias fremste renessanseby, noe som gjenspeiles i programmet for denne helgeutflukten! Vi skal selvsagt innom den verdenskjente domkirken Santa Maria del Fiore og de fantastiske museene Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia. I tillegg skal rusle i Dantes fotspor, kjøle oss ned i Boboli-hagen, krysse middelalderbroen Ponte Vecchio, og utforske det florentinske kjøkken!

I løpet av denne helgeutflukten beveger vi oss ikke bare inn i hjertet av Toscana, men også inn i hjertet av det italienske. Firenzes befolkning er, med et visst historisk belegg, av den oppfatning at det er her hele det hele startet, både hva gjelder det italienske folkestyret, det italienske språket, og den italienske kulturen som i dag samler nasjonen. Fra 1856 til 1870 var Firenze faktisk hovedstad i kongedømmet Italia, og den toscanske dialekten ligger nært opp til dagens standarditaliensk. Det var denne dialekten Dante Alighieri tok i bruk på tidlig 1300-tallet til fordel for latinen!

Program for utflukten publiseres i løpet av sommeren. Vi skal innom følgende severdigheter i løpet av utflukten:

Byvandring der vi orienterer oss og ser sentrale severdigheter som domkirken, Palazzo Vecchio og Piazza della Signoria (rådhusplassen) vi krysser elven Arno via Ponte Vecchio (gamlebroa) og kommer oss opp til Piazzale Michelangelo og den vakre kirken San Miniato al Monte. Herfra er utsikten over Firenze og de toscanske åsene omkring fabelaktig. (Husk gode sko!).

Museene Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia.

Kirkevandring der vi besøker flere av Firenzes vakre kirker

Palazzo Pitti og Boboli-hagene

Fellesmiddag begge nettene.

Vi tar tog fra Roma til Firenze fredag morgen, og tilsvarende tilbake til Roma søndag ettermiddag. Reisen tar ca 1.5 timer hver vei.

NB: Vi skal bo på et gammelt og tradisjonelt hotell rett ved domkirken, med en nydelig takterrasse der vi får spektakulær utsikt. På dette hotellet deler dere rom i mindre grupper, og hvert rom deler også nøkkel - en gammel, toskansk tradisjon. Vær derfor oppmerksomme på at dere på denne turen må utvise mye hensyn til medstudenter. Dette er en utflukt med mye program!

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 200 og inkluderer hurtigtog tur/retur, innkvartering på hotell, fellesmiddag begge kvelder, samt inngangsbillett til sentrale attraksjoner vi besøker. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.