KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Helgeutflukt til Firenze

Firenze

Firenze er Italias fremste renessanseby, og som de fleste andre utfluktene, vil dere raskt forstå hvor store regionale forskjeller som preger dette landet, arkitektonisk, historisk og kulturelt.

Vi besøker nå hjertet av Toscana, og hva mange vil omtale som hjerte av det italienske, ikke minst språket. Befolkningen her er, med et visst historisk belegg, av den oppfatning at det er her hele det italienske folkestyret, språket og kulturen som samler nasjonen stammer fra. Og fra 1856 til 1870 var det da også hovedstad i kongedømmet Italia, samt at Fiorention, dialekten de snakker i regionen, ligger nært opp til standarditaliensk, og var språket Dante Alighieri tok i bruk på tidlig 1300-tallet til fordel for latinen, kalt vulgaris. Dette hjertet er det vi skal besøke og ta for oss av. Vi lager et opplegg som dere kan være med på, men skulle en ønske å oppleve byen på egen hånd er det også tillatt. 

FREDAG: Vi møtes på Termini og tar hurtigtoget til Firenze, hvilket tar ca. halvannen time. Fra jernbanestasjonen går vi til hotellet. Når vi har fått litt tid på hotellet, samles vi for en vandring rundt i byen, for å orientere oss og se sentrale severdigheter som domkirken, baptisteriet og kampanilen (klokketårnet); Palazzo Vecchio og Piazza della Signoria (rådhusplassen); Ponte Vecchio (gamlebroa) og elva Arno.

LØRDAG: Lørdag er dagen for å besøke det legendariske Uffizi-museet. Etter en matbit på Firenzes beste sandwichbar kan de som vil bli med og klatre opp i klokketårnet.

SØNDAG: Vi sjekker ut fra hotellet, men du kan la bagasjen stå igjen, eller plassere den til oppbevaring på jernbanestasjonen. Søndag formiddag tar vi en byvandring til Piazzale Michelangelo og den vakre kirken San Miniato al Monte. Herfra er utsikten over Firenze og de toscanske åsene omkring fabelaktig. Vi tar toget hjem på ettermiddagen. 

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 000 og inkluderer hurtigtog tur/retur, innkvartering på hotell, samt inngangsbillett til Uffizi-galleriet dersom du har med studentkortet ditt. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.