KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Berlin

Helgeutflukt til München

Vi reiser sydover, inn i Bayern, og til delstatshovedstaden München, der denne – fra gammelt av velstående byen – ligger ved bredden av Isar. Den har de siste tiårene seilet opp som en av Europas viktigste teknologiske sentre. Byen regnes av mange som Tysklands vakreste, med sine mange arkitektoniske mesterverk. Den tiltrekker seg mennesker fra fjern og nær med sin kjente øl-kultur, ikke minst under den årlige oktoberfestivalen.


FREDAG: Vi flyr fra Tegel til München og ankommer hotellet i Maxvorstadt, som kanskje er det mest spennende og pulserende området i München sentrum med kort vei til Englischer Garten, museer, spisesteder, Marienplatz osv. Når vi har fått litt tid på hotellet og kommet i orden, går vi sammen en kort tur til sentrale severdigheter i byen som Odeonsplatz, Marienplatz og Frauenkirche. Vi hører på Glockenspiel foran Neues Rathaus klokken 17, og går opp i tårnet i St.Peterskirken for å se på utsikten. Middagen inntas i Biergarten på et av de legendariske brygghusene.

LØRDAG: Vi forlater hotellet om morgenen, for å gå på kunstmuseene Alte Pinakothek og Pinakothek moderne, der vi ser på kunstverk fra de gamle mesterne til de moderne legendene. Vi spiser lunsj i nærheten og går deretter innom museet Brandhorst, for å få mest mulig ut av dagskortet, og titter på utstillingen «forever young» om pop-art fra 60-tallet til i dag. Etterpå har vi virkelig fortjent en hipsterkaffe på Man versus machine og/eller is på Der verrückte Eismacher – hva med is med smak av øl – eller sauerkraut? Vi går innom matmarkedet Viktualienmarkt og slapper av ved bredden av elven Isar – ha badetøyet klart! Det blir felles middag i biergarten i Englischer Garten.

SØNDAG: Vi går til Königsplatz og besøker museetLenbachhaus som var sentralt for ekspresjonistgruppen Der Blaue Reiter. Deretter går vi innom Streetlife-festivalen, en grønn festival som finner sted i München den helgen, og tar en siste kaffe eller øl før vi sammen drar til flyplassen.

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 200 og inkluderer fly tur/retur Berlin, innkvartering to netter på hotell og inngang i St.Peterstårnet, dagspass til pinakothekene, samt inngang i Lenbachhaus. NB! Påmelding er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.