KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Helgeutflukt til Venezia

Venezia

Venezia er en av de viktigste turistdestinasjonene i Italia og med god grunn. I denne byen, knyttet sammen og samtidig adskilt av broer og kanaler, finner du det ypperste av arkitektur og kunst fra det trettende, fjortende og femtende århundret.

På 1700-tallet var byen dekadansens sentrum, og karnevalet varte i hele to måneder. Byen er fremdeles gjennomsyret av det karnevaleske med sin blanding av bysantinsk og vestlig arkitektur. Det var handelsforbindelsene med Orienten som på 1200-tallet dannet grunnlaget for skattene vi kan oppleve i Venezia i dag. Da dogene ledet Venezia i middelalderen, strakte byens makt seg helt til Konstantinopel (Istanbul) i øst og ellers til store deler av middelhavsområdet. Innflytelsen fra øst er tydelig i kirke- og palazzo-arkitekturen. I Venezia vandrer du i fotsporene til Thomas Manns romanskikkelse Gustav von Aschenbach, fra Døden i Venedig. Dette kan være aktuell lektyre å ta med seg på turen eller lese før avreise.

Vi har noen felles aktiviteter som vi syns alle skal være med på, men det er selvfølgelig mulig å slippe unna dersom man er eskapist. La oss kalle det frivillig tvang.

FREDAG: Sammen tar vi hurtigtoget fra Termini til hovedjernbanestasjonen i Venezia, Santa Lucia, hvilket tar rett under fire timer. Derfra tar vi vaporetto, som er en vannbuss, ned Canal Grande til hotellet. Vanligvis bor vi rett ved Rialtobroen. Vel fremme og sjekket inn på hotellet tar vi en byvandring gjennom smugene og over broene for å bli kjent med de sentrale plassene i byen. Vi avslutter vandringen med fellesmiddag.

LØRDAG: Vi starter dagen med ett besøk i Markuskirken. Etter det går vi sammen til Galleria Accademia, det viktigst kunstmuseet i Venezia. Etter en liten lunchpause fortsetter vi med Guggenheim-museet som først og fremst inneholder modernistisk kunst fra Peggy Guggenheims samling.

SØNDAG: Vi sjekker ut fra hotellet, men lar bagasjen stå igjen frem til vi skal ta toget. Vi tar båten ut til Biennalen (de semestrene det er åpent) og bruker noen timer mellom paviljongene der. Før vi returnerer til togstasjonen og tar toget sammen tilbake til Roma

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 500 og inkluderer hurtigtog tur/retur, innkvartering på hotell, fellesmiddag samt inngangsbillett til sentrale attraksjoner vi besøker. NB! Påmelding er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.