KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Helgeutflukt til Venezia

Venezia

Venezia er en av de viktigste turistdestinasjonene i Italia og med god grunn. I denne byen, knyttet sammen og samtidig adskilt av broer og kanaler, finner du det ypperste av arkitektur og kunst fra det trettende, fjortende og femtende århundret. 

På 1700-tallet var byen dekadansens sentrum, og karnevalet varte i hele to måneder. Byen er fremdeles gjennomsyret av det karnevaleske med sin blanding av bysantinsk og vestlig arkitektur. Det var handelsforbindelsene med Orienten som på 1200-tallet dannet grunnlaget for skattene vi kan oppleve i Venezia i dag. Da dogene ledet Venezia i middelalderen, strakte byens makt seg helt til Konstantinopel (Istanbul) i øst og ellers til store deler av middelhavsområdet. Innflytelsen fra øst er tydelig i kirke- og palazzo-arkitekturen. I Venezia vandrer du i fotsporene til Thomas Manns romanskikkelse Gustav von Aschenbach, fra Døden i Venedig. Dette kan være aktuell lektyre å ta med seg på turen eller lese før avreise.

Vi har noen felles aktiviteter som vi syns alle skal være med på, men det er selvfølgelig mulig å slippe unna dersom man er eskapist. La oss kalle det frivillig tvang.

FREDAG: Sammen tar vi hurtigtoget fra Termini til hovedjernbanestasjonen i Venezia, Santa Lucia, hvilket tar rett under fire timer. Derfra tar vi vaporetto, som er en vannbuss, ned Canal Grande til hotellet. Vanligvis bor vi rett ved Rialtobroen. Vel fremme på hotellet bruker vi litt tid på å komme på plass, og så trasker vi i fellesskap over Rialtobroen til Markusplassen, for en vandring gjennom smugene og over broene. Venezia er en by for å snoke og haie rundt, samt å gå seg fullstendig vill. På kvelden spiser vi en fellesmiddag.

LØRDAG: Vi møtes kl. 11 utenfor Markuskirken. Etter å ha besøkt Markuskirken går vi sammen til Galleria Accademia, det viktigst kunstmuseet i Venezia. De som ønsker det, kan fortsette ferden til Guggenheim-museet som først og fremst inneholder modernistisk kunst fra Peggy Guggenheims samling. 

SØNDAG: Vi sjekker ut fra hotellet senest 11, men du kan la bagasjen stå igjen frem til vi skal ta toget. Søndag tilpasser vi litt etter vær og vind, men ofte tar vi en tur ut på Giudecca, øyen på sydsiden av Venezia, hvor vi trasker litt rundt og spiser lunch. Søndag kan være en bra dag for å følge de mindre kjente kanalene og ikke bare snuble i andre turister. Det finnes noen fine ruter nord i Venezia. Husk å beregne god tid for å finne veien tilbake til jernbanestasjonen. Venezia er større enn du tror. 

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 200 og inkluderer hurtigtog tur/retur, innkvartering på hotell, samt inngangsbillett til Markuskirken og Galleria Accademia dersom du har med studentkortet ditt. NB! Påmelding er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.