KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Helgeutflukt til Verona

Verona er byen for italiensk romantikk, eller det vil si, engelsk dramatikk i italienske omgivelser. I flere av William Shakespeare skuespill er handlingen lagt nettopp til denne byen. Mest kjent er nok fortellingen om Romeo og Julie, og hvert år besøker tusener av turister det som hevdes å være Julies grav i en av byens kirker, samt Julies balkong. Men Verona er mye mer enn kulisse for et av verdens mest kjente skuespill. Med sin beliggenhet har Verona lange tradisjoner som knutepunkt for trafikken mellom Nord-Italia og Mellom-Europa. Byen har mange museer, kunstsamlinger og biblioteker, samt mange romerske byggverk og ruiner, bl.a. et romerske amfiteatr, som er det største etter Colosseum. Amfiteatret brukes fortsatt ved årlige operafremføringer i forbindelse med Arena di Verona Festival. Og ikke minst kan regionen smykke seg med en hel del berømte viner – Bardolino, Valpolicella, Soave og Recioto. Fra 2000 har byen stått på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. 


FREDAG: Fredag morgen tar vi toget til Verona Porta Nuova. Vi ankommer Verona litt før lunch, finner hotellet og kommer oss i orden. Etter å ha fått i oss litt lunch tilbringer vi ettermiddagen til fots rundt i byen; innom Arena, Julies balkong, over Piazza Erbe og Piazza dei Signori til Sant Anastasia, innom Duomoen, over ponte Pietra, opp til Castello San Pietro hvor vi kan ta bilder av Verona i lyset fra solnedgangen. Etter nedstigningen fra borgen spiser vi fellesmiddag hos Osteria Casa Vino. 

LØRDAG: Vi starter dagen med besøk til Galleria d’Arte Moderna Achille Forti. Et ikke veldig stort galleri, men med en nydelig samling moderne kunst. Moderne i italiensk forstand vil si fra 1800 og fremover. Galleriet har også en kontemporær utstilling som stadig skifter. Ettermiddagen er satt av til utflukt til Gardasjøen og Peschieria del Garda. Her blir det anledning til å gå tur langs sjøpromenaden, bade, rusle gjennom den lille byen. For de ivrigste er det også mulig å tilbringe ettermiddagen i Gardaland, en fornøyelsespark like i nærheten av byen. 

SØNDAG: Vi sjekker ut av hotellet på formiddagen, men lar bagasjen stå. Søndagen er satt av til fri avbenyttelse av byen, og dere har anledning til å utforske den på egenhånd, eller slenge dere på senterleder og foreleser. På ettermiddagen tar vi toget sammen tilbake til Roma. 

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 000 og inkluderer hurtigtog tur/retur, innkvartering på hotell, samt inngangsbillett til Galleria d’Arte Moderna Achille Forti dersom du har med studentkortet ditt, og tog tur/retur Gardasjøen. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.