KA_logo_v2

Covid-19: Informasjon fra Kulturakademiet

Kulturakademiet avlyser all undervisning. Studiestedene i Roma, Barcelona, Berlin og Paris avbryter alle arrangementer. 

13.03.2020

I tråd med norske styresmakters bestemmelse avlyser Kulturakademiet all samlingsbasert undervisning og all aktivitet på alle studiesteder fra og med 12. mars. I første omgang gjelder disse bestemmelsene frem til påske. Kulturakademiet vil i god tid før påskeferiens slutt ta en beslutning på om den samlingsbaserte undervisningen kan gjenopptas. All undervisning vil frem til da bli erstattet med et alternativt nettbasert opplegg, som vil bli organisert og publisert i løpet av søndagen. 

Nedstengningen av skoler på de ulike studiestedene har gjort det umulig å gjennomføre undervisningen. I tillegg er det innført sterke tiltak, som griper inn i bevegelsesmulighetene til studentene, og lokale restriksjoner har ført til alvorlige begrensninger. Kulturakademiet har derfor på det sterkeste anbefalt alle studenter om snarest mulig å reise hjem. Dette i tråd med helsedirektørens anbefaling torsdag 12. mars om å returnere til Norge om en ikke er komfortabel med å oppholde seg ute på ubestemt tid. Per i dag er de fleste av Kulturakademiets studenter trygt tilbake i Norge. 

Selv om all undervisning stenger ned på studiestedene, vil Kulturakademiet fremdeles ha en tilstedeværelse i byene og være tilgjengelig for de studentene som velger å bli værende i tiden fremover. Vi vil dermed kunne assistere studenter som trenger det innenfor de nye rammene for forflytningsfrihet som vil gjøre seg gjeldende.

Alle studenter som nå kommer hjem fra studiestedet, vil bli satt i 14 dagers karantene, og vi ber alle gjøre seg godt kjent med karantenereglene. Er en i tvil om hva dette innebærer, så følg de oppdaterte rådene fra helsenorge.no 

Kulturakademiet følger situasjonen nøye. Vi er i kontakt med Lånekassen og følger opp høyskolenes praksis rundt det å avlegge eksamen. Administrasjonen kan alltid kontaktes ved spørsmål om dette eller annet.