Logo Kulturakademiet

For studenter

Innkvartering

Studenter i Roma, Barcelona og Berlin blir innkvartert i flotte og sjarmerende leiligheter sentralt i byen. I Roma bor en i centro storico, historiske sentrum, med kort vei til skolen i Trastevere. I Barcelona ligger de utrolig fine leiligheten stort sett innenfor 15 minutters gangavstand fra Placa Catalunya på toppen av Las Ramblas. Undervisningen finner sted i to lokaler ca. 200 m på hver sin side av Placa Catalunya, i henholdsvis Seminari, et gammelt kloster inne på universitetsområdet, og i lokalene til International House. I Berlin bor en i leiligheter med kort vei til GLS Campus Berlin i Kastanienallee, der undervisningen finner sted.

I leilighetene bor dere som regel mellom fire og seks studenter. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med er dette ikke noe problem, så lenge det gis beskjed god tid i forveien. Normalt bor dere to og to på rom sammen. Det er også mulig å reservere enerom, mot en ekstra avgift på kr 15 000, dette må vi da ha skriftlig beskjed om god tid i forveien. Ønsker du å ordne bolig selv, er dette også mulig, og du vil i så fall slippe å betale utgiften for innkvartering.

Hvem du blir boende sammen med er ikke rent tilfeldig, og vi gjør vårt beste for å sette dere sammen i gode kollektiver ut fra ønsker dere selv kommer med og inntrykkene vi får utfra søknadene. Dette er aldri en enkel oppgave, men vi gjør vårt ytterste. Fordelingen gjøres omtrent to uker før avreise, men merk at det kan bli endringer i leilighets- og romfordelingen.

Vi bruker mye tid på å finne gode studentleiligheter. Vi har mange av de samme leilighetene hvert semester, men det kan være noen endringer fra semester til semester. De ligger litt spredt i sentrum, men sjeldent langt fra hverandre. Et par ting som det er greit å være klar over når det gjelder leilighetene: For det første ligger enkelte av leilighetene i eldre gårder, særlig gjelder dette i Roma, og det kan de selvfølgelig bære noe preg av. Praktiske løsninger i leilighetene på kontinentet kan også være litt annerledes enn det vi er vant med hjemmefra. Husk at det blir forventet at du ordner dagligdags ting som skifting av lyspærer osv. selv. Det blir altså forventet at studentene vasker og rengjør leilighetene selv. Alle leilighetene har kjøkken med kokemuligheter og Internett.

Kort om det å bo sammen

Å bo sammen kan være en utfordring, både med folk du kjenner fra før og nye mennesker. Når du nå skal bo sammen med en del nye folk, vil du helt sikkert oppleve at dere kan være ganske forskjellige. Det er ikke noe galt i det, og det er heller ikke nødvendigvis noe problem. Erfaringsmessig har vi sett at noen av de største utfordringene er knyttet til forskjellige døgnrytmer og forskjellige preferanser når det gjelder hvor ryddig og rent en liker å ha det rundt seg. For noen er det veldig viktig at leiligheten holdes ryddig og at en for eksempel ikke går inn med skoene på. Selv om en ikke er like opptatt av det, må en prøve å forstå det og ta hensyn til det. En generell regel er at de som er mest opptatt av at det skal være ryddig og rent har siste ord i saken. En annen generell regel er at de som leser og de som ønsker å sove, skal få den roen de trenger for å gjøre det. Det koster mindre krefter å være sosial utenfor leiligheten enn for eksempel å få søvnen sin forstyrret. Vi forsøker alltid finne leiligheter med gode og komfortable løsninger, og hvor hver og en av dere skal få den plassen dere trenger. Å dele rom, og noen ganger seng, med andre mennesker er alltid en prøvelse, men ikke minst en opplevelse. Å bo sammen med nye mennesker er også et spennende eventyr. Det er faktisk ikke mange ganger i livet man bor så tett sammen så lenge med en så eksklusiv forsamling mennesker. Så se på det som en glimrende anledning til å bli godt kjent og få venner for livet.