KA_logo_v2

Oppdatering om høstsemesteret 2020 av 29. mai

Kulturakademiet har besluttet å utsette oppstart av høstsemesteret i Roma, Barcelona, Berlin og Paris med to uker. Programstart og innsjekking i leiligheter blir søndag 6. september. Den første uken er en velkomstuke, der vi blir kjent med byen og hverandre, og første undervisningsdag blir mandag 14. september.

Her er status for gjenåpning i studiebyene våre per 29. mai: 

Paris
Parker og kafeer åpner 2. juni.
Museer åpner fra 2. juni. 
Skolen (LSI) åpner 8. juni.
Kinoer åpner fra 22. juni.  

Berlin
Parker og kafeer er åpne.
Museer er åpnet.
Barer og fitness-studioer åpner 2. juni.
Skolen (GLS) åpner 29. juni.

Barcelona
Små butikker er åpne.
Kafeer har uteservering.
Det åpnes opp i faser av minst to ukers varighet.
Skolen (IH) åpner 29. august.

Roma
Parker og kafeer er åpne.
Strendene åpner i slutten av mai.
Museer åpner 2. juni.
Skolene åpner i september.

Kulturakademiet følger situasjonen nøye, og vi vil gi beskjed umiddelbart dersom vi blir kjent med forhold rundt koronasituasjonen som vil få innvirkning på studiene dine. Vårt inntrykk er at de lokale myndighetene gjennomfører gradvise og forsiktige gjenåpninger av samfunnet, og at dette så langt har vært vellykket. Vi regner med at det i midten av juli vil være mulig på bedre grunnlag å vurdere om de ulike landenes strategier har vært vellykket.

Norske myndigheter kommer med nye reiseråd 15. juni. Fristen for å melde seg av uten å måtte betale avmeldingsgebyr / utgift til innkvartering utsettes derfor fra 8. juni til 16. juni. Neste runde med reiseråd er 20. juli. Fristen for å bytte studiested eller utsette studiet med et semester eller et år utsettes derfor til 21. juli. Myndighetenes nåværende reiseråd gjelder frem til 20. august. Det er i lys av dette Kulturakademiet har valgt å utsette studiestart til 6. september.

Flybilletter og forsikring
Vi anbefaler å avvente kjøp av flybilletter og forsikring. Snart sender vi nærmere informasjon om hvilken studentforsikring vi anbefaler. Enkelte forsikringsselskaper har satt all tegning av studentforsikring på vent, men det er også flere selskaper der man kan tegne forsikring som normalt. Det kan være verdt å merke seg at forsikringen ikke vil dekke koronarelaterte forhold, verken i forhold til kanselleringer eller helse. Det europeiske helsetrygdkortet gir imidlertid tilgang til ordinære helsetjenester på lik linje med studielandets egne innbyggere.

Kalender for programmet
1. juli: publisering av forprogram i exphil, exfac og idéhistorie
21. juli: frist for å bytte studiested eller flytte studiet ditt et semester eller et år frem i tid
6. september: innsjekking i leiligheter og oppstart av program
14. september: første undervisningsdag

Kalender for formalia
16. juni: frist for avmelding for å slippe utgift til innkvartering (flyttet fra 8. juni)
16. juli: frist for betaling av kursavgift
21. juli: frist for å bytte studiested eller utsette studiet med et semester eller et år
Se også vilkår og tilleggsvilkår: www.kulturakademiet.no/vilkår 

Nytt kontor på Bislett
Kulturakademiet har fått nytt kontor på gateplan i Thereses gate 46 i Oslo. Fra 2. mai kan du besøke oss dersom du har noen spørsmål eller har lyst til å hilse på. Det hadde vært hyggelig om du kom innom.