KA_logo_v2

Barcelona: om oppholdet

Praktisk informasjon og kontakt

Her finner du kontaktinformasjon til Kulturakademiet i Barcelonas ansatte og samarbeidspartnere, samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I BARCELONA

Håvard Enstad, senterleder, +34-679150754 / enstadha@gmail.com

Thomas U. Peitersen, senterleder, /thomaspeitersen@gmail.com

Mats Andreas Nielsen, foreleser, +47-951 86 413 / mats@kulturakademiet.no

Det er fint om du gir disse numrene, mailadressene og de spanske numrene som du vil få av oss når du ankommer Barcelona til familien din hjemme, slik at de kan få tak i oss hvis det skulle være nødvendig.

KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Sentraladministrasjonen, + 47 22 43 82 00, info@kulturakademiet.no

NLA HØGSKOLEN

Studiekonsulent ved NLA Høgskolen er Bjarte Søvde, 55 54 07 66 / bjarte.sovde@nla.no

SEMINARI CONCILIAR DE BARCELONA

Undervisningen finner sted på Seminari i Carrer de la Diputació 231.

LINGUA SCHOOL BARCELONA

Språkundervisningen finner sted på Lingua School Barcelona, Passatge Permanyer 17, 08009 Barcelona.

Husk at for å få borteboerstipend må du oppgi semesteradressen din til Lånekassen. Siden Lånekassen ved enkelte anledninger kan sende post til semesteradressen, er det best å bruke adressen til Lingua School Barcelona som semesteradresse som foreslått i info om utfylling av lånekassesøknad.

Dersom du skal få tilsendt POST, bruk adressen til senterleder Håvard. Sørg for at posten er behørig merket med ditt navn.

DEN NORSKE AMBASSADEN I SPANIA

Calle Caracas 25, 28010 Madrid / postadresse: Apartado de Correos 10391, 28080 Madrid

+34-914 363 840 (man-fre 10-13)/ emb.madrid@mfa.no

NØDNUMRE

Visa (for å sperre kort): +1-303 967 1096. Du kan også ringe banken din.

ANSA, Tryg Alarm døgnåpen alarmtelefon: +47 55 17 10 01

Politi, ambulanse og brann: 112

Ambulanse: 061

Brann: 080

Sjømannskirken døgåpen beredskapstelefon: +47 951 19 181

Det er fint om du lagrer aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

Helse og legevakt

Helsetjenester i Barcelona

Politi og sikkerhet

Her er adressen til en politistasjon der du kan anmelde eventuelle tyverier:

Comisaria de Policia de Barcelona (Ciutat Vella), Carrer Nou de la Rambla, 76-80, +34-93 306 2300

På spansk heter en anmeldelse denuncia.

Daglig sikkerhet

Barcelona er en storby med alle de farer som hører med og enkelte mennesker uten gode hensikter. Ta derfor de forholdsreglene du kan for å ivareta din egen og andres daglige sikkerhet.

Som i alle storbyer er trafikken en trussel. Vær på vakt når du krysser gaten. Pass også på trafikken om natten.

Barcelona er stort sett en trygg by, med unntak av enkelte dårlige områder, men man bør allikevel ta sine strenge forholdsregler. For det første: Unngå de dårlige områdene som vårt personale vil informere deg om. Dersom du skal hjem til leiligheten på nattestid, etter at det er blitt mørkt, for eksempel fra et utested, er det veldig viktig at du ikke går alene. Det er spesielt viktig at jentene ikke går hjem alene, og det er fint om alle i gruppen kan ta et kollektivt ansvar for at alle skal komme seg trygt hjem. Husk å tenke litt på dette og planlegge hjemturen før du går ut på byen og før det eventuelt blir drukket alkohol. Ikke takk ja til tilbud fra fremmede om å følge deg hjem. Vær også skeptisk til tilbud om å bli kjørt eller fulgt hjem fra noen du bare kjenner litt og ikke vet om du kan stole på. Føler du deg utrygg, ta taxi hjem. Og ikke nøl med å kontakte senterleder Håvard/Andrew dersom du opplever situasjonen som utrygg og presset.

Hold alltid oppsyn med det du drikker når du er på et utested, slik at det ikke blir puttet noe i drinken din. Det er ikke tilrådelig å bli igjen alene ute på byen når de andre har gått hjem.

Sikkerhet

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistring.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret. Telefonnummeret er 23 95 23 95 og er det nummeret familie og foresatte kan ringe for å få informasjon.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i Spania mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i Barcelona vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerhet