KA_logo_v2

Berlin: om oppholdet

Praktisk informasjon og kontakt

Her finner du kontaktinformasjon til Kulturakademiet i Berlins ansatte og samarbeidspartnere, samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I BERLIN

Gina Tandberg, senterleder i Berlin, +49-(0)152 021 76083, ginartandberg@gmail.com

Eirik Høyer Leivestad, foreleser, +47-915 76 153, eirik.leivestad@gmail.com

Det er fint om du gir denne kontaktinformasjonen til familien din hjemme, slik at de kan få tak i oss hvis det skulle være nødvendig.

KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Sentraladministrasjonen, + 47 22 43 82 00, info@kulturakademiet.no

GLS Campus

Her er adressen til GLS Campus, Kulturakademiets campus i Berlin:

GLS Campus

Kastanienallee 82

10435 Berlin, Tyskland

Dersom du skal få tilsendt POST, er det best å bruke adressen til leiligheten. Sørg for at posten er behørig merket med ditt navn og at du har angitt adressen din på postkassen. Pakker og særlig verdifulle pakker bør imidlertid sendes med et privat transportselskap. Vi anbefaler DHL eller lignende.

NLA HØGSKOLEN

Studiekoordinator ved NLA Høgskolen er

Bjarte Søvde

Tlf. +47 55 54 07 66

bjarte.sovde@nla.no

DEN NORSKE AMBASSADEN I BERLIN

Königlich Norwegische Botschaft

Rauchstr. 1

10787 Berlin

Tel.: (0049) 030 – 50 50 58 600

emb.berlin@mfa.no

Man.-fre. 9-12 (konsulærarbeid)

NØDNUMRE

Ambassadens nødnummer utenom åpningstid: +0049-030 50 50 58 600

Visa (for å sperre kort): 001-303 967 1096. Du kan også ringe banken din.

Mastercard (for å sperre kort): 001-636 722 7111. Du kan også ringe banken din.

Politi: 110. Ambulanse og brann: 112

ANSA, Tryg Alarm døgnåpen alarmtelefon: +47 55 17 10 01

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

Helse og legevakt

Helsetjenester i Berlin

Politi og sikkerhet

Her er adressen til politistasjonen som ligger nærmest skolen, der du kan anmelde eventuelle tyverier eller få annen assistanse:

Polizeidirektion 1 Abschnitt 15

Eberswalder Strasse 6-9

10437 Berlin

Tlf. +49 30 4664 115701

Kontakt senterleder Gina ved behov for hjelp.

Daglig sikkerhet

Berlin oppleves som en trygg by, både på dagtid og nattestid. Det er imidlertid viktig aldri å glemme at det allikevel er en storby med alle de farer som hører med og enkelte mennesker uten gode hensikter. Ta derfor de forholdsreglene du kan for å ivareta din egen og andres daglige sikkerhet.

Trafikken kan være en trussel. Vær særlig på vakt når du krysser gaten. Pass også på trafikken om natten.

Berlin er stort sett en trygg by, men man bør allikevel ta sine forholdsregler. Dersom du skal hjem til leiligheten på nattestid, etter at det er blitt mørkt, for eksempel fra et utested, er det veldig viktig at du ikke går alene. Det er spesielt viktig at jentene ikke går hjem alene, og det er fint om alle i gruppen kan ta et kollektivt ansvar for at alle skal komme seg trygt hjem. Husk å tenke litt på dette og planlegge hjemturen før du går ut på byen og før det eventuelt blir drukket alkohol. Ikke takk ja til tilbud fra fremmede om å følge deg hjem. Vær også skeptisk til tilbud om å bli kjørt eller fulgt hjem fra noen du bare kjenner litt og ikke vet om du kan stole på. Føler du deg utrygg, ta taxi hjem. Og ikke nøl med å kontakte senterleder dersom du opplever situasjonen som utrygg og presset.

Sikkerhet

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistrering.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret. Telefonnummeret er +47 23 95 23 95 og er det nummeret familie og foresatte kan ringe for å få informasjon.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er +47 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i Tyskland mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon +47 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i Berlin vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe +47 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerhet