KA_logo_v2

Paris: om oppholdet

Praktisk informasjon

Her finner du kontaktinformasjon til ansatte og samarbeidspartnere ved Kulturakademiet i Paris, samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I PARIS

Ragnhild Sommer Tabet, senterleder, +33-6 23 81 21 28, ragnhild@kulturakademiet.no

Ina Charlotte Bjørbekk, studentkoordinator, ina@kulturakademiet.no,

Anders Fjeld, foreleser, anders@kulturakademiet.no

Hallvard Markus Stette, hallvard@kulturakademiet.no,

KULTURAKADEMIET I PARIS

15 rue des lions Saint Paul, 75004 Paris

LSI PARIS

Her er adressen til LSI Paris, Kulturakademiets campus i Paris:

LSI Paris, 23 Rue du Renard, Paris, France

NLA HØGSKOLEN

Studiekoordinator ved NLA Høgskolen er Bjarte Søvde, 55 54 07 66, bjarte.sovde@nla.no

HØGSKULEN I VOLDA

Sentralbord telefon +47 70 07 50 00

KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Are Lervik, rektor. 22 43 82 00/986 79 635, are@kulturakademiet.no

DEN NORSKE AMBASSADEN I PARIS

Den norske ambassade, 28 Rue Bayard, 75008 Paris, +33-1 53 67 04 00

NØDNUMRE

Visa (for å sperre kort): +1-303 967 1096. Du kan også ringe banken din.

ANSA, Tryg Alarm døgnåpen alarmtelefon: +47 55 17 10 01

Politi: 17, 113. Ambulanse: 18. Brann: 18.

Generelt nødnummer til alle etater: 112.

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

Helse og legevakt

Kontakt senterleder umiddelbart dersom det skulle oppstå noen helserelaterte problemer. Dette er spesielt viktig ved akutte skader. Senterlederen vil kunne hjelpe deg med å kontakte lege.

Ved ekstraordinære utgifter og bruk av tjenester som ikke er dekket av det europeiske helsetrygdkortet, bør du kontakte reiseforsikringsselskapet ditt for å forhøre deg om de dekker utgiften. Må du legge ut for legekostnaden, er det svært viktig at du tar vare på kvitteringene slik at forsikringsselskapet ditt kan refundere utgiftene.

Ha alltid med deg reiseforsikringsdokument, og husk å lagre nødnummeret til Tryg (ANSA) på mobilen din.

Politi og sikkerhet
Utlendinger som er utsatt for tyveri eller overfall, får spesiell assistanse på følgende politistasjoner:

South Paris office, kun etter avtale
+33-(0)1 45 88 18 00
Mandag til fredag kl. 9-17
12-14 Rue Charles Fourier, 75013 Paris
Metro linje 7: Tolbiac eller Place d’Italie

North Paris office, kun etter avtale
+33-(0)1 53 06 83 50
Mandag til fredag kl. 9.30-17.30
22 Rue Jacques Kellner
75017 Paris
Metro linje 13: Porte de Saint-Ouen

Du vil også kunne anmelde tyverier på lokale politistasjoner.

Daglig sikkerhet

Paris oppleves som en trygg by, både på dagtid og nattestid. Det er imidlertid viktig aldri å glemme at det allikevel er en storby med alle de farer som hører med og enkelte mennesker uten gode hensikter. Ta derfor de forholdsreglene du kan for å ivareta din egen og andres daglige sikkerhet.

Vær på vakt i trafikken. Vær særlig på vakt når du krysser gaten og når du beveger deg i mindre gater der biler og scootere kan kjøre fortere enn forsvarlig. Pass også på trafikken om natten.

Paris er stort sett en trygg by, men man bør allikevel ta sine forholdsregler. Dersom du skal hjem til leiligheten på nattestid, etter at det er blitt mørkt, for eksempel fra et utested, er det veldig viktig at du ikke går alene. Det er spesielt viktig at jentene ikke går hjem alene, og det er fint om alle i gruppen kan ta et kollektivt ansvar for at alle skal komme seg trygt hjem. Husk å tenke litt på dette og planlegge hjemturen før du går ut på byen og før det eventuelt blir drukket alkohol. Ikke takk ja til tilbud fra fremmede om å følge deg hjem. Vær også skeptisk til tilbud om å bli kjørt eller fulgt hjem fra noen du bare kjenner litt og ikke vet om du kan stole på. Føler du deg utrygg, ta taxi hjem. Og ikke nøl med å kontakte senterleder dersom du opplever situasjonen som utrygg og presset.

Sikkerhet

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistrering.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i Frankrike mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i Paris vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerhet