KA_logo_v2

Roma: om oppholdet

Praktisk informasjon

Her finner du kontaktinformasjon til Kulturakademiet i Romas ansatte og samarbeidspartnere, samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I ROMA

Victoria Tømmeraas Berg, senterleder og foreleser, +47 481 59 413, [email protected]

Sigrid Albert Rikheim, senterleder og foreleser, +47 909 92 589, [email protected]

Andreas Kalsnes Modalsli, foreleser, +47 976 88 095, [email protected]

Alf Andreas Bø, foreleser, +47 908 56 152, [email protected]

Det er fint om du gir denne kontaktinformasjonen til familien din hjemme, slik at de kan få tak i oss hvis det skulle være nødvendig.

KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Are Lervik, rektor, + 47 22 43 82 00 / +47 986 79 635, [email protected]

CASA INTERNAZIONALE DELLE DONNE

Her er adressen til Casa internazionale delle donne, Kulturakademiets campus i Roma:

Via della Lungara, 19, 00165 Roma RM, Italia

Dersom du skal få tilsendt POST, er det best å bruke adressen til Casa Internazionale delle donne. Sørg for at posten er behørig merket med ditt navn. Pakker og særlig verdifulle pakker bør imidlertid sendes med et privat transportselskap. Vi anbefaler DHL eller lignende.

DEN NORSKE AMBASSADEN I ROMA

Via delle Terme Deciane 7, 00153 Roma. 

Tel.: +39 06 45 23 81 00

Norsk nummer: +47 23 95 29 00

E-post: [email protected]

Åpningstider: 10:30 – 12:30 unntatt lørdag, søndag og onsdag (stengt)

NØDNUMRE

Ambassadens nødnummer utenom åpningstid: +39-392 909 4788

Visa (for å sperre kort): +1-303 967 1096. Du kan også ringe banken din.

Gjensidiges døgnåpne alarmtelefon: +45 88 24 73 00.

Politi: 112, 113. Ambulanse: 118. Brann: 115.

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

Helse og legevakt

Kontakt senterleder umiddelbart dersom det skulle oppstå noen helserelaterte problemer. Dette er spesielt viktig ved akutte skader. Senterlederen vil kunne hjelpe deg med å kontakte lege.

Vi vil anbefale deg å ta det litt rolig den første tiden i Roma for å akklimatisere deg. Alle de nye inntrykkene kan være en påkjenning for kroppen. Vær derfor svært påpasselig med å få nok søvn og å få i deg nok væske og mat. Etter hvert vil du kanskje få uante krefter, men i hvert fall i begynnelsen kan det være lurt å ta det litt med ro.

Skandinaviske leger i Roma:

Dr. Beate Halicz Sepe (dansk) Allmenpraktiker, indremedisin, hjemmekonsultasjoner Adresse: Viale Bruno Buozzi 51 Tlf.: +39 06 8083943, Mobil: +39 338 6279002

Du kan gå gratis ved fremvisning av europeisk helsetrygdkort til en engelskspråklig statsansatt lege som heter dottore Marcello Pisaneschi. Han holder til helt sentralt på Piazza Farnese. Dr. Pisaneschi kan nås på telefon +39 066991639.

Det europeiske helsetrygdkortet ditt gir deg tilgang til tjenestene til det lokale helsevesenet. I de fleste tilfeller er dette gratis. Legevakt finner du på et sykehus som befinner seg på en øy i Tevere mellom Largo Argentina og Trastevere (NB: ikke oppsøk lege eller sykehus dersom du har symptomer på corona):

Ospedale San Giovanni Calibita – Fatebenefratelli

Isola Tiberina, 39 – 00186 Roma

Tlf.: +39 06 68371

Følgende sykehus blir gjerne anbefalt for utlendinger i Roma:

Ospedale San Camillo in Folanini

Circonvallazione Gianicolense 87

Tlf. +39 06 587 01

Foreigner admission: +39 0658704538

Ved ekstraordinære utgifter og bruk av tjenester som ikke er dekket av det europeiske helsetrygdkortet, bør du kontakte reiseforsikringsselskapet ditt for å forhøre deg om de dekker utgiften. Må du legge ut for legekostnaden, er det svært viktig at du tar vare på kvitteringene slik at forsikringsselskapet ditt kan refundere utgiftene.

Ha alltid med deg reiseforsikringsdokument, og husk å lagre nødnummeret til Gjensidige på mobiltelefonen din: +45 88 24 73 00.

Andre problemer

Kom til oss så fort det lar seg gjøre dersom det oppstår noen andre problemer, i leiligheten osv. Vi vil prøve å hjelpe deg så godt vi kan.

Politi og sikkerhet

Her er adressen til to politistasjoner der du kan anmelde eventuelle tyverier:

Commissariato Trevi på Piazza del Collegio Romano 3 i nærheten av Piazza Venezia, åpen 24 timer i døgnet for politianmeldelser.

Commisariato Trastevere i Via San Francesco Ripa 64, åpen for politianmeldelser fra kl. 8-20.

Begge steder finner du et skjema på engelsk som kan fylles ut. De ansatte snakker ikke alltid like godt engelsk, så kontakt Victoria/Sigrid ved behov for tolketjeneste.

Daglig sikkerhet

Roma oppleves som en veldig trygg by, både på dagtid og nattestid. Det er imidlertid viktig aldri å glemme at det allikevel er en storby med alle de farer som hører med og enkelte mennesker uten gode hensikter. Ta derfor de forholdsreglene du kan for å ivareta din egen og andres daglige sikkerhet.

Trafikken er kanskje den største trusselen i Roma. Vær særlig på vakt når du krysser gaten og når du beveger deg i småsmugene der biler og scootere kan kjøre fortere enn forsvarlig. Pass også på trafikken om natten.

Roma er stort sett en trygg by, men man bør allikevel ta sine forholdsregler. Dersom du skal hjem til leiligheten på nattestid, etter at det er blitt mørkt, for eksempel fra et utested, er det veldig viktig at du ikke går alene (husk at det foreløpig er portforbud fra kl. 22:00). Det er spesielt viktig at jentene ikke går hjem alene, og det er fint om alle i gruppen kan ta et kollektivt ansvar for at alle skal komme seg trygt hjem. Husk å tenke litt på dette og planlegge hjemturen før du går ut på byen og før det eventuelt blir drukket alkohol. Ikke takk ja til tilbud fra fremmede om å følge deg hjem. Vær også skeptisk til tilbud om å bli kjørt eller fulgt hjem fra noen du bare kjenner litt og ikke vet om du kan stole på. Føler du deg utrygg, ta taxi hjem. Og ikke nøl med å kontakte senterleder Victoria/Sigrid dersom du opplever situasjonen som utrygg og presset.

Sikkerhet

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistrering.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret. Telefonnummeret er +47 23 95 23 95 og er det nummeret familie og foresatte kan ringe for å få informasjon.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er +47 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i Italia mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon +47 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i Roma vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe +47 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerh...