KA_logo_v2

Roma: om oppholdet

Praktisk informasjon

Her finner du kontaktinformasjon til Kulturakademiet i Romas ansatte og samarbeidspartnere, samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I ROMA

Ida Frette, senterleder. Kontaktperson for spørsmål om innkvartering. Mobil +39 3519781543, e-post ida@kulturakademiet.no

Victoria Tømmeraas Berg, senterleder og foreleser. Kontaktperson for spørsmål om italienskundervisning. Mobil +47 481 59 413, e-post victoria@kulturakademiet.no

Sigrid Albert Rikheim, senterleder og foreleser. Kontaktperson for spørsmål om exphil, exfac, idéhistorie og historie. Mobil +47 909 92 589, e-post sigrid@kulturakademiet.no

Andreas Kalsnes Modalsli, foreleser, +47 976 88 095, amodalsli@gmail.com

Det er fint om du gir denne kontaktinformasjonen til familien din hjemme, slik at de kan få tak i oss hvis det skulle være nødvendig.

KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Are Lervik, rektor, + 47 22 43 82 00 / +47 986 79 635, are@kulturakademiet.no

DEN NORSKE AMBASSADEN I ROMA

Via delle Terme Deciane 7, 00153 Roma.

Tel.: +39 06 45 23 81 00

Norsk nummer: +47 23 95 29 00

E-post: emb.rome@mfa.no

Åpningstider: 10:30 – 12:30 unntatt lørdag, søndag og onsdag (stengt)

NØDNUMRE

Ambassadens nødnummer utenom åpningstid: +39-392 909 4788

Gjensidiges døgnåpne alarmtelefon: +45 88 24 73 00

ANSA, Trygg forsikrings døgnåpne alarmtelefon: +47 55 17 10 01

Politi: 112 eller 113.

Ambulanse: 118.

Brann: 115.

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

UNDERVISNING

Undervisningen ved Kulturakademiet foregår ved Casa internazionale delle donne og Casa di Santa Francesca Romana, begge deler sentralt i Trastevere.

Casa internazionale delle donne: Via della Lungara, 19, 00165 Roma RM, Italia

Casa di Santa Francesca Romana: Via dei Vascellari, 61, 00153 Roma RM, Italia

Skal du få post tilsendt er det lurt å oppgi adressen til Casa di Santa Francesca Romana. Merk pakken med Kulturakademiet og ditt navn.

Helse og legevakt

Dersom du trenger lege anbefaler vi deg å finne din nærmeste legevakt. Dette gjør du ved å Google "Guardia medica Roma". Det finnes legevakt for turister i Via Emilio Morosino 30 i Trastevere og i Via Antonio Canova 19, like ved Piazza del popolo. Her snakker de engelsk.

Det europeiske helsetrygdkortet ditt gir deg tilgang til tjenestene til det lokale helsevesenet. I de fleste tilfeller er dette gratis.

Ved ekstraordinære utgifter og bruk av tjenester som ikke er dekket av det europeiske helsetrygdkortet bør du kontakte Gjensidige for å forhøre deg om de dekker utgiften. Må du legge ut for legekostnaden er det svært viktig at du tar vare på kvitteringene slik at forsikringsselskapet ditt kan refundere utgiftene.

Ha alltid med deg europeisk helsetrygdkort og forsikringsbevis og husk å lagre nødnummeret til Gjensidige eller Tryg (ANSA) på mobiltelefonen din.

Skandinaviske leger i Roma:

Dr. Beate Halicz Sepe (dansk) Allmenpraktiker, indremedisin, hjemmekonsultasjoner Adresse: Viale Bruno Buozzi 51 Tlf.: +39 06 8083943, Mobil: +39 338 6279002

Korona

Har du symptomer på korona skal du ikke oppsøke lege, men teste deg. Dette gjør du på apotek. Noen apotek har drop in hver dag, andre steder må du booke tid til test. Undersøk fortløpende hva som gjelder på ditt nærmeste apotek slik at du er forberedt dersom du skulle få symptomer.

Får du påvist korona gjelder følgende regler om isolasjon: https://www.salutelazio.it/iso...

Er du fullvaksinert (tre doser) trenger du ikke å være i karantene dersom du er nærkontakt med en smittet, men du må følge med på formen din og teste deg dersom du får symptomer. For nærkontakter er det pålagt å bruke FFP2-maske i ti dager når man oppholder seg sammen med andre eller er ute av huset: https://www.salutelazio.it/qua...

Andre problemer

Kom til oss så fort det lar seg gjøre dersom du har problemer eller noe du ønsker å ta opp med oss.

Politi og sikkerhet

Her er adressen til to politistasjoner der du kan anmelde eventuelle tyverier:

Commissariato Trevi på Piazza del Collegio Romano 3 i nærheten av Piazza Venezia, åpen 24 timer i døgnet for politianmeldelser.

Commisariato Trastevere i Via San Francesco Ripa 64, åpen for politianmeldelser fra kl. 8-20.

Begge steder finner du et skjema på engelsk som kan fylles ut. De ansatte snakker ikke alltid like godt engelsk, så kontakt Ida/Victoria/Sigrid ved behov for tolketjeneste.

Daglig sikkerhet

Roma oppleves som en veldig trygg by, både på dagtid og nattestid. Ha likevel i bakhodet at Roma er en storby og ta derfor de forholdsreglene du kan for å ivareta din egen og andres daglige sikkerhet. Det viktige tiltaket du kan gjøre for egen og andres sikkerhet er å sørge for at ingen går alene hjem om natten.

Trafikken er kanskje den største trusselen i Roma. Vær særlig på vakt når du krysser gaten og når du beveger deg i trange smug der biler og scootere kan kjøre fortere enn forsvarlig.

Kulturakademiets beredskapsplan

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistrering.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret. Telefonnummeret er +47 23 95 23 95 og er det nummeret familie og foresatte kan ringe for å få informasjon.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er +47 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i Italia mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon +47 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i Roma vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe +47 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerh...