KA_logo_v2

Praktisk info om oppholdet i København

Her finner du kontaktinformasjon til ansatte ved Kulturakademiet i København og våre samarbeidspartnere samt informasjon om helse og sikkerhet.

KULTURAKADEMIETS ANSATTE I KØBENHAVN

Julie Stokkendal, senterleder, +45-30482278, julie@kulturakademiet.no

Hallvard Markus Stette, foreleser, hmstette@gmail.com

Rakel Haslund-Gjerrild, kursansvarlig kreativ skrivning

Det er fint om du gir denne kontaktinformasjonen til familien din hjemme, slik at de kan få tak i oss hvis det skulle være nødvendig.


KULTURAKADEMIETS HOVEDKONTOR

Are Lervik, rektor, + 47 22 43 82 00 / +47 986 79 635, are@kulturakademiet.no


VÅR SKOLE I KØBENHAVN

Undervisningen finner sted på Onkel Dannys plass i Kødbyen. Høsten 2021 vil noe av undervisningen bli avholdt på Union og Kulturhuset Indre By.


NLA HØGSKOLEN

Studiekoordinator ved NLA Høgskolen er Bjarte Søvde, +47 55 54 07 66, bjarte.sovde@nla.no


DEN NORSKE AMBASSADEN I KØBENHAVN 

Den norske ambassade, Dampfærgevej 10, 2100 København Ø, Danmark, +45 72 11 19 00,

emb.copenhagen@mfa.no

Mandag - fredag 09:00 - 15:00


NØDNUMRE

Visa (for å sperre kort): +1-303 967 1096. Du kan også ringe banken din.

Telefonnummer til forsikringsselskapet: nummer kommer

Politi/brannvesen/ambulanse, akutt behov: 112

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.

Helse og legevakt

Kontakt senterleder umiddelbart dersom det skulle oppstå noen helserelaterte problemer. Dette er spesielt viktig ved akutte skader. Senterlederen vil kunne hjelpe deg med å kontakte lege.

Vi vil anbefale deg å ta det litt rolig den første tiden i København for å akklimatisere deg. Alle de nye inntrykkene kan være en påkjenning for kroppen. Vær derfor svært påpasselig med å få nok søvn og å få i deg nok væske og mat. Etter hvert vil du kanskje få uante krefter, men i hvert fall i begynnelsen kan det være lurt å ta det litt med ro.

Det europeiske helsetrygdkortet ditt gir deg tilgang til tjenestene til det lokale helsevesenet. I de fleste tilfeller er dette gratis.

Har du bruk for legevakt, ring 1813.

Ved ekstraordinære utgifter og bruk av tjenester som ikke er dekket av det europeiske helsetrygdkortet, bør du kontakte reiseforsikringsselskapet ditt for å forhøre deg om de dekker utgiften. Må du legge ut for legekostnaden, er det svært viktig at du tar vare på kvitteringene slik at forsikringsselskapet ditt kan refundere utgiftene.

Ha alltid med deg reiseforsikringsdokument, og husk å lagre nødnummeret til reiseforsikringen din på din mobiltelefon.

Andre problemer

Kom til oss så fort det lar seg gjøre dersom det oppstår noen andre problemer, i leiligheten osv. Vi vil prøve å hjelpe deg så godt vi kan.

Daglig sikkerhet

Danmark er et sikkert land å ferdes i som turist og kan på mange måter sammenlignes med Norge. Som i alle storbyer bør man også i København ta forholdsregler for å unngå lommetyver samt utvise normal forsiktighet på kvelder og netter. I likhet med andre europeiske storbyer kan det være nyttig å følge med i medieomtale av lokale hendelser. Utover dette er det ingen spesielle forholdsregler man bør ta ved reise i Danmark.

Det viktigste dere kan gjøre for å sørge for deres egen og andres trygghet er å ta vare på hverandre. Ikke la noen gå alene hjem sent på kvelden og dersom du føler deg usikker i en situasjon er det best å gi beskjed til dine medstudenter heller enn å insistere på å klare alt selv.

Sikkerhet

Kulturakademiet opererer med en beredskapsplan som iverksettes i tilfelle alvorlige hendelser på studiestedet. I en krisesituasjon skal alle studentene samles umiddelbart i leilighetene de bor i. Senterleder vil i en slik situasjon prøve å komme i kontakt med samtlige studenter. Det er derfor veldig viktig at du er tilgjengelig på telefon. Gi gjerne beskjed til senterleder om hvem som er i leiligheten og hvem som eventuelt mangler. Om noen av samboerne dine er savnet, er det fint om du via telefon kan hjelpe til med å forsøke å lokalisere dem. Følg situasjonen gjennom TV og Internett, og kontakt familie og foresatte så snart du er i trygghet og har gjort det du kan for å sikre andres trygghet.

Vi forutsetter at alle sjekker e-post daglig, helst både morgen og kveld, slik at vi er sikre på at hver og en får med seg viktig informasjon så fort som mulig.

Vi oppfordrer også alle studenter til å registrere seg på reiseregistrering.no som ambassaden vil bruke for å kommunisere med norske statsborgere gjennom SMS/e-post/fasttelefon ved eventuelle kriser.

Informasjon til familie og foresatte

Ved en krisesituasjon vil ambassaden etablere en alarmtelefon assistert av et kriseteam. Dette telefonnummeret blir kun etablert om krisen inntreffer, og det kan ta omlag én time å aktivere telefonnummeret. Telefonnummeret er +47 23 95 23 95 og er det nummeret familie og foresatte kan ringe for å få informasjon.

Telefonnummeret til UDs operasjonssenter, som er ansvarlig for norske ambassader i utlandet, er +47 23 95 00 00. Operasjonssenteret vil være best å kontakte da ansatte ved ambassaden i København mest sannsynlig vil være opptatt.

Ved en krise vil også Kulturakademiet snarest opprette et krise- og informasjonssenter som kan nås på telefon +47 22438200. Ansatte ved Kulturakademiet i København vil primært være opptatt med å håndtere situasjonen lokalt. For oppdatert informasjon er det derfor fint om du kan ringe +47 22438200 eller besøke følgende nettside som ikke er operativ nå, men som vil bli oppdatert kontinuerlig i en krisesituasjon: www.kulturakademiet.no/sikkerh...