KA_logo_v2

Situasjonsoppdatering København, Danmark

20. august 2021

Fra tidlig i sommer har de fleste land i Europa åpnet opp ganske mye. Nå i august ser vi at flere land i Europa, har begynt å stramme litt inn på tiltakene for å få kontroll på det muterte viruset. Dette kan også bli tilfellet i Danmark. Dersom man er vaksinert, er det vesentlig lettere å bevege seg rundt i byen. Danmark har i løpet av 2020 og 2021 hatt flere lock downs og strenge restriksjoner. Det er usannsynlig at dette blir innført igjen, men myndighetene vurderer situasjonen fortløpende.

Fra UDs reiseinformasjon om Danmark: Du finner informasjon hos den danske Sundhedsstyrelsen - forside. Informasjon om vaksinasjon, test og koronapass finner du på den danske samlesiden om korona corona | covid-19 (coronasmitte.dk) (20.08.21)

Reguleringer forbundet med innreise til Danmark:

Norge er for tiden karakterisert som et grønt land, dvs. at det ikke er restriksjoner på hvem som får lov til å reise inn i landet, og det er ingen krav om karantene ved ankomst. Les mer på den offisielle samlesiden om korona: For udlændinge med fast bopæl i udlandet (coronasmitte.dk). Det er heller ikke lenger nødvendig å teste seg når man ankommer lufthavnen. 

OBS: Ikke-vaksinerte skal ha en negativ test med seg i tilfelle av kontroll. Den skal max være 48 timer gammel hvis det er en antigen-test, og 72 timer gammel hvis det er en PCR-test. Det kan være lurt å dobbeltsjekke med flyselskapet, da det ofte er forskjellige regler fra fly til fly. Pass på å holde deg oppdatert om hva som er reguleringer på akkurat din flyvning.

Det er obligatorisk å bruke munnbind på Kastrup Lufthavn.

Reguleringer i København per 19.08.21

  • Krav om munnbind er frafalt i det offentlige rom, og det er ikke lenger krav om å holde en meters avstand. 
  • Frem til 1.9 er det krav om coronapass (download appen «coronapas») visse steder, som f.eks. fitness-sentre, frisører og for innendørsservering på restauranter og cafeer. Det er ikke krav om coronapass ved utendørsservering. Det forventes at kravet om coronapass bortfaller i løpet av september eller oktober. Hvis man ikke har coronapas-appen, holder det å logge inn og vise frem testresultat- eller vaksinasjonsstatus f.eks. via helsenorges hjemmeside.
  • Man kan teste seg gratis flere steder i byen, både hurtigtest og PCR-test. Før man kan møte opp til PCR-test, skal man som ikke-dansk statsborger ha opprettet en profil på covidresults.dk Les mer her om testing av ikke-danske statsborgere: https://www.sundhed.dk/sundhed...