KA_logo_v2

Studiesteder

Studer i London!

Like inntil Russell Square, omringet av Covent Garden, Soho og Marylebone, kan du studere filosofi og idéhistorie med Kulturakademiet. I løpet av et semester i London vil du oppleve nye sider av byen som rommer hele verden.

Dette kan du studere i London

Filosofi, samfunn og engelsk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024 / vår 2025

Pris: kr 69 500 (vår 2024); kr 77 800 (høst 2024 / vår 2025)

Filosofi, samfunn, historie og engelsk

Varighet: ett år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2024

Pris: kr 77 800 (høst 2024) og kr 57 800 (vår 2025)

Historie og engelsk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2024 / vår 2025

Pris: kr 69 500 (vår 2024); kr 77 800 (vår 2025)

«London er en labyrint, en halvpart stein og den andre av kjøtt. Den kan ikke forstås i sin helhet, men kun oppleves som en villmark av smug og passasjer, åpne byrom og ferdselsårer, der selv den mest bereiste kan miste tråden; det er også underlig hvordan denne labyrinten hele tiden er i en tilstand av endring og utvidelse.»


Peter Ackroyd, London: A Biography

London Calling

Londons gater syder av liv og av historie. Rundt hvert hjørne kan du merke dens genius loci eller "stedets ånd" i rester av fortidens hendelser og menneskers spor. Som hovedpersonen i Robert Louis Stevensons The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde, er London full av motsetninger: Mellom truende skyskrapere ligger brosteinsbelagte gater og viktorianske terrasser. Myter og nostalgi, finans og industri lever side om side.

Londons enorme ekspansjon fra midten av 1800-tallet forsterket ytterpunktene i byens sosiale liv, og det er ikke rart at byen ble en tumleplass for radikale politiske tenkere og forfattere, som Dickens, Marx og Engels, så vel som senere nyskapende forfattere fra Virginia Woolf til J.G. Ballard. Det er en by som fortsetter å invitere til intriger og tumult; for de som er nysgjerrige nok til å lese mellom dens buktende linjer.

Kulturakademiet i London vil at studentene skal oppleve og erfare byens mange sider, både på og utenfor turistens radar. I Jack the Rippers fotspor, ned langs Brick Lane, finner bemerkelsesverdige kreasjoner og kulturelle fenomener sammen i et mangfoldig og kunstnerisk brennpunkt. Vi vil også ta deg med til Columbia Road og det verdensberømte blomstermarkedet, hvor mange av selgerne har tilbrakt hele livet. Londonere i alle aldre kommer hit for å handle – eller treffes for en kaffe. For matelskerne tar vi turen til Broadway Market i Hackney, hvor gatene i helgene forvandles til et matparadis, med smakebiter fra hele verden.

Noe av det beste med å bo i London er det store utvalget av underholdning og natteliv. Dens kulturelle mangfoldighet skaper en rytme som bølger fra gatene og inn på pubene, til barene og klubbene, mens de mange teatrene og musikkscenene rommer noe for enhver smak og sørger for at byen aldri blir kjedelig.

For den som vil unnslippe byens høye tempo byr London også på noen enestående parker og hager. Her finnes alt fra velfriserte Hyde Park, som kan friste både med robåter og utendørsteater, til det villere Richmond Park som er hjem til tre typer hjort. Den som er nysgjerrig på naturens mangfold kan besøke Kensington Gardens, et flott sted å se årstidene endre seg, eller Royal Botanic Kew Gardens, med sine monumentale sequoiatrær og mange sjeldne, eksotiske planter. Eller hva med en tur til dammene ved Hampstead Heath, hvor du kan legge ut på en liten svømmetur.

Kort om studiene

Kunne du tenke deg å studere i England? Vi gjør det mulig for deg å studere i London. Mange ønsker et semester eller et år der de får reist og sett verden og samtidig gjør noe fornuftig. Ved Kulturakademiet i London kan du utforske fag som stiller de store spørsmålene. Melder du deg opp til høyskoleeksamen, noe vi hjelper deg med, får du studiepoeng som kan brukes i bachelorgraden og kvalifiserer til studiestøtte fra Lånekassen. Du får også en pause fra hverdagslivet som kan brukes til å planlegge veien videre. Studiene gir nye perspektiver på utdanning og arbeidsliv, og er et springbrett inn i akademia, for mange også til videre studier i utlandet. Gjennom å utforske filosofiske, etiske og samfunnsfaglige problemstillinger får du en inngang til en grunnleggende forståelse av mennesket og verden. Undervisningen er på norsk i alle emner med unntak av språkkurs i spansk som er i regi av lokale lærere. Her kan du lese om de ulike formene for språkkurs du kan følge ved Kulturakademiet.

Semesteret med filosofi, samfunn og engelsk: Semesteret består av emnene exphil (filosofi), exfac (samfunnsvitenskap), modernitetens idéhistorie og et engelskkurs på ditt nivå eller forberedelseskurs til TOEFL-test (valgfritt).

Semesteret med historie og engelsk: Semesteret består av to emner i eldre og nyere europeisk og norsk historie og et engelskkurs på ditt nivå eller forberedelseskurs til TOEFL-test (valgfritt).

Studiene har en faglig, kulturell og sosial side som gjensidig forsterker hverandre og optimaliserer læringssituasjonen. Faglig har studiene forankring på studiestedet når man studerer europeisk kulturhistorie og språk. Kulturelt blir en kjent med en ny kultur og dets språk og lærer å manøvrere i internasjonalt terreng. Utflukter med kulturelt og faglig innhold til museer, lokale institusjoner og kulturbyer i omegn skaper en dynamisk form for læring. Som student ved Kulturakademiet inngår du i et sosialt i fellesskap med opptil mellom 35 og 50 studenter, og man står i tett kontakt med senterledelsen og skolens fagpersoner, ikke bare i undervisningssituasjonen, men også i dagliglivet, på kulturelle utflukter og andre sosiale tilstelninger. Det oppstår en spesiell dynamikk når man befinner seg hjemmefra og bor og studerer sammen med mange andre i samme situasjon, noe som kan gjøre studiene til en helt unik sosial opplevelse. For mange er det første gang man bor sammen med andre enn nærmeste familie. Det kan være krevende og setter definitivt ens særegenheter på prøve, men samtidig kan det være givende, særlig om man er modig og forsøker å forstå og utvikle solidaritet med de en møter og bor sammen med. Studier ved Kulturakademiet er liberal arts-studier. Les mer om hva det betyr her.

Aktiviteter og utflukter i London

London rommer opplevelser for enhver smak. Hvert semester arrangerer vi et sosialt og kulturelt program, i tillegg til det faglige programmet. Semesteret starter med en velkomstuke, som skal gjøre deg kjent med både byen, medstudenter, forelesere og senterleder. I løpet semesteret arrangerer vi en rekke byvandringer, til velkjente og mindre kjente deler av byen. Vi besøker også museer og andre bemerkelsesverdige steder, og arrangerer også fellesmiddager og kveldsseminarer med faglig påfyll. Tirsdager er Kulturakademiets idrettsdag der vi for eksempel spiller fotball, løper eller sykler sammen.

Kulturakademiets senterleder tipser også gjerne om ulike aktiviter og utflukter studentene kan gjennomføre på egenhånd For den som er interessert i det mer overdådige er for eksempel vaktskiftet på Buckingham Palace og de kongelige juvelene i Tower of London verdt å oppsøke. Leter du etter verdenskunsten kan du vandre rundt i de to Tate-galleriene eller ta en tur til British Museum. London har også lenge vært en populær shoppingdestinasjon, og selv den umettelige kan få stilnet sine behov i alt fra landemerker som Oxford Street og Harrods til bruktmarkeder i Brick Lane.

Hvert semester reiser vi på to helgeturer ut av byen, begynnelsen av september og slutten av oktober om høsten og i begynnelsen av mars og slutten av april om våren. For høstsemesteret 2023 planlegger vi besøk til Edinburgh, Bath eller en togtur til Paris.

Midt i semesteret har elevene en friuke, som gjør det mulig å se mer av England hvis noen ønsker det. Dette er en gyllen muligheten til å besøke andre deler av landet, som det pittoreske Cotswold, hyggelige Edinburgh eller Liverpool, Beatles' hjem. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tredagers gåtur i Toscana, langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canterbury til Roma, der man kan møte studenter fra Roma, Barcelona, Berlin og Paris. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi normalt fra Siena og sørover gjennom Val d'Orcia.