KA_logo_v2

Studietilbud

Spansk språkskole

Varighet: ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: vår 2019 / høst 2019 / vår 2020

Se priser Send søknad

Spanskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i spansk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved spanske universiteter. Undervisningen i spansk er i regi av den spanske språkskolen International House Barcelona. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i spansk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i spansk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et spansk universitet. Undervisningen finner sted i lokalene til International House i Carrer de Trafalgar 14, ikke langt fra Placa Catalunya. 

Antall timer i uken: 20 timer (hver time er på 55 min)

Antall uker: 14 (med en ferieuke)

Varighet: Våren 2019: 21. februar til 30. mai; høsten 2019: 22. august til 28. november; våren 2020: 20. februar til 28. mai. Oppholdet kan utvides med tre uker i forkant om våren. Det er også anledning til å gå på språkskolen i to påfølgende semestre. 

Nivå: alle nivåer (A1-C2)

Lærer: spansklærere ved International House Barcelona

Friuke: høstferien om høsten og påskeuken om våren

Kurset avsluttes ikke med eksamen. I etterkant av kurset kan man imidlertid dokumentere nivå gjennom å ta den internasjonale Cervantes-testen, DELE (Diplomas de Español como lengua extranjera) eller Selectividad. I Spania tilbys denne testen blant andre steder i Barcelona mens den i Norge tilbys i Bergen.

Mulighet for studiestøtte: Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som IH Barcelona; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet av en av følgende språktester: DELE (Diplomas de Español como lengua extranjera) eller Selectividad. International House arrangerer DELE-eksamen.

Dette kan du få i støtte: Kr 10 825 i måneden i basisstøtte til å leve og bo for. 40 prosent av dette blir gjort om til stipend hvis du består kurset. Du kan få reisestøtte til to tur-retur reiser i året. Det kan også være mulig å få dekket skolepenger til International House.

Les mer om støtte til lengre språkkurs på Lånekassens nettside.

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i nettbokhandel eller andre bokhandeler

Blichfeldt og Aasen, Spansk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2006. Paperback.

Falk, Sjölin og Lerate, Moderne spansk grammatikk, Kunnskapsforlaget, 2008. Paperback, 266 sider.

Andre studier i Barcelona

Filosofi, samfunnsfag, historie og spansk

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2019 og vår 2020

Pris: kr 59 900 (høst) og 54 900 (vår)

Spansk årsstudium

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2019 og vår 2020

Pris: kr 59 900 (høst) og kr 54 900 (vår)

Filosofi, samfunn og spansk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2019 / høst 2019 / vår 2020

Pris: kr 59 900

Historie og spansk