KA_logo_v2

Gåtur i Catalonia

I høstferien planlegger vi å ta en vandring nord i Catalonia. Vi skal oppdage gamle middelalderbyer samt den utrolig vakre kysten langs Costa Brava. Det blir to overnattinger og tre dager med vandring.

PROGRAM

Dag 1: Torroella de Montgrí til Pals

Vi starter vandreturen fra det imponerende slottet i Torroella de Montgrí og følger stien som snor seg gjennom det vakre landskapet i innlandet. Gjennom de frodige skogene og de åpne slettene i regionen Baix Empordà tar turen oss forbi en rekke historiske landsbyer, før vi etter et par timers vandring når Pals, en sjarmerende middelalderby med brosteinsbelagte gater og imponerende arkitektur, smale gater og en historisk atmosfære. Vi skal bo på en storslått «masìa» eller landgods fra 1600-tallet hvor vi skal ha grillfest etter at alle har ankommet.


Dag 2: Pals til Calella de Palafrugell

Vi fortsetter vandringen langs GR92 fra Pals, og følger stien som fører oss gjennom landskapet med vingårder og historiske landsbyer, slik som Begur og Tamariu På veien sørover vil vi besøke mange vakre bukter, eller «cala» som det heter, og kyststrekninger med krystallklart vann og bratte klipper.

Vi ankommer Calella de Palafrugell, en pittoresk kystby med fantastiske strender. Her er det gode muligheter for å bade.


Dag 3: Calella de Palafrugell til Sant Anton de Calonge

Siste dagen nyter vi den fantastiske utsikten langs Costa Brava-kysten. Vi går innom den imponerende parken Jardins de Cap Roig, en av de viktigste botaniske hagene ved Middelhavet. På veien går vi også innom Barraca d’en Dalí, en underlig liten arbeidsstue der den verdensberømte katalanske kunstneren Salvador Dalí arbeidet med sine surrealistiske malerier. Vandreturen avsluttes ved de vakre sandstrendene til kystbyene Palamós og Sant Anton de Calonge, hvor det blir rikelig med tid til avslapping og bading før vi på ettermiddagen kjører tilbake til Barcelona.

Hvor: Costa Brava, Catalonia

Når: 6. - 8. oktober 2024

Pris: Utflukten koster 350 euro, noe som inkluderer to overnattinger, alle måltider og buss t/r Barcelona*

* Studenter fra Berlin, Roma og Paris må selv organisere både reise til/fra Barcelona og nødvendig overnatting dagen før og etter gåturen.