KA_logo_v2

Hvert semester arrangerer vi en tredagers vandring langs Via Francigena, pilgrimsruten som gikk fra nordligere deler av Europa, hovedsakelig Frankrike, til Roma. Den ble brukt av biskopen av Canterbury som i år 990 gikk fra Canterbury i England til Roma. På tilbakeveien skrev han ned sin reiserute. Høstsemesteret går vi fra Firenze til Siena, mens vårsemesteret vanligvis består av en tredagers marsj videre sydover fra Siena. Våren 2019 vil vi gå fra Firenze til Siena.

Vi bærer alt vi trenger på ryggen, så her gjelder det å pakke smart. Ha med gode sko (gjerne et ekstra par), klesskift og nødproviant. Vi lar de tyngste pensumbøkene bli igjen i Roma, og benytter heller tiden til diskusjoner og samtaler underveis. Filosofi er et tillatt tema, men vær påpasselig, blir det for mange avsporinger risikerer vi å havne helt på jordet. 

Firenze – Siena

Denne utflukten arrangeres normalt på høsten. Vi drar samlet med shuttlebuss fra Chiesa Nuova i Roma til Gambassi Terme (ikke langt fra Firenze), hvor vi starter vår vandring. Første etappe går til San Gimignano. Dette er et strekke på rett over 13 km, og ender i denne vakre toppbyen som var kjent for sine mange tårn.  Andre etappe går fra San Gimignano til den lille borgbyen Monteriggioni. Dette er en vesentlig lengre vandring, hvor vi i løpet av dagen skal tilbakelegge vel 30 km, til gjengjeld er det kjent som en av de vakreste strekkene lang pilgrimsleden. I San Gimignano bor vi på Hotell Villa Belvedere og i Monteriggioni bor vi på Hotell il Piccolo Castello. Siste vandring går fra Monteriggioni til Siena og er rett over 20 km lang. Siena er en av nord-italias flotteste byer, så vi forsøker komme frem her i såpass god tid at vi får sett litt av byen før det bærer tilbake til Roma. For de som vil er det selvfølgelig mulig å bli igjen, og legge et par feriedager her – det kan absolutt anbefales. Utflukten koster kr 3 200, noe som inkluderer to overnattinger og buss t/r Roma.

Siena – Radicofani

Denne utflukten arrangeres på våren. Vi drar samlet fra Chiesa Nuova i Roma søndag morgen med shuttlebuss som frakter oss helt til Siena. På veien stopper vi og spiser lunsj på Autogrill utenfor Montepulciano. Siden vi har en vandring foran oss og det allerede vil være litt ut på dagen, kommer vi ikke til å bruke mye tid i Siena, men vi tar oss tid til å besøke rådhusplassen og domkirkeplassen før vi legger ut på første etappe.

Første dagsmarsj er fra Siena og helt til Monteroni d'Arbia og Hotel Borgo Antico, dette er en etappe på vel 25 km.Andre dag vandrer vi fra Monteroni d'Arbia til San Quirico d'Orcia, som er vel 26 km. Her tar vi inn på et spahotell, for å være sikre på å kunne få gjenvunnet nok krefter til å ta fatt på siste etappe. Tredje dagsmarsj går til Radicofani. Dette er en etappe på over 32 km, så vær forberedt på at dette er en krevende rute. I Radicofani blir vi hentet og fraktet tilbake til Roma. Utflukten koster kr 3 100, noe som inkluderer to overnattinger og buss t/r Roma.