KA_logo_v2

Helgeutflukt til Bilbao

Med sine gylne strender, deilige pintxos(baskisk tapas) og Guggenheim-museet, er Bilbao en av de store skattene i Baskerland.

Bilbao ligger ved munningen av Nervion-elven, syv mil inn i landet fra Biscayabukta og er den største byen i Baskerland. Bilbao var opprinnelig en bygd for sjøfolk og ble deretter kjent over hele Europa for eksport av store mengder jernmalm som ble funnet langs elvebreddene.

Mer nylig har Bilbao blitt kjent for sitt imponerende Guggenheim-museum. Museet har blitt et symbol som representerer transformasjonen for byen. Dette er et flott reisemål for arkitekturelskere, enten du er en fan av ledende moderne design eller av mer tradisjonell intrikat barokkstil. Bilbao har alt.


Vi har noen aktiviteter som vi synes alle bør være med på, men det er selvfølgelig mulig å gjøre ting på egenhånd om man er eventyrer.

FREDAG: Vi reiser tidlig fra Barcelona (husk å ta med pass). Når vi ankommer Bilbao sjekker vi inn på hotellet hvor du får tid til å ta en pust i bakken. Når alle er klare, tar vi en guidet tur gjennom byen for å bli kjent med stedets kriker og kroker og sin fascinerende historie. Vi avslutter turen med en tradisjonell baskisk middag og vin.

LØRDAG: Om morgenen kan vi utforske markedene i det gamle Casco Viejo-området og Ribera-markedet. Etterpå får vi litt fritid til å streife rundt i byen, så besøker vi Guggenheim-museet – et mesterverk, designet av Frank Gehry som rommer en stor samling av moderne samtidskunst.

SØNDAG: Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet, vi kan legge igjen bagasjen der til vi reiser tilbake. For de som er ivrige, kan det være en mulighet for litt tidlig morgensurfing!


Det kan komme endringer i programmet.

Prisen for turen er 390 euro og inkluderer reise tur/retur, innkvartering i to netter, fellesmiddag og inngangsbilletter til sentrale attraksjoner.