KA_logo_v2

Helgeutflukt til Edinburgh

Noen mil nord for grensen mellom England og Skottland finner vi Edinburgh, anerkjent som Skottlands hovedstad. Omgitt av et fantastisk steinete landskap tårner byens middelalderske arkitektur. Landskapet, arkitekturen og ikke minst Edinburgh som universitetsby, gjør at Edinburgh omtales som en av de livligste byene i Europa.

En reise til Edinburgh uten et besøk på Edinburgh Castle ville være utenkelig. Slottet har gjennom tiden fungert både som kongelig residens, militærbase, fengsel og festning. Det er et av de eldste festningsverkene i hele Europa. Her går vi i fotsporene til konger, dronninger, soldater, forrædere og kanskje til og med en og annen pirat.

Edinburgh har en lang og mørk historie som fremdeles eksisterer i undergrunnen og hjemsøker byen. Fra det livlige gatelivet reiser vi ned i de underjordiske gangene under den eldste delen av Edinburgh for å lære om mysteriene og grusomhetene som byens historie rommer, og for å avdekke dens ånder og hemmeligheter.

Program

Fredag: Vi reiser tidlig fra London (husk å ta med pass/id-kort). Vi ankommer Edinburgh og sjekker inn på hotellet, her vil det bli mulig å ta en liten pust i bakken før vi tar fatt på byen. Ettermiddagen tilbringer vi med å besøke Edinburgh Castel og området rundt, før vi avrunder dagen med en tradisjonell skotsk middag.

Lørdag: Vi starter dagen med en byvandring for å utforske gamlebyen. Etter å ha trasket gatelangs og beundret byens nydelige arkitektur, blir det tid til å hvile bena og spise en lunsj før vi starter nedstigningen til det underjordiske Edinburgh. Dagen avsluttes i på av Edinburghs berømte puber.

Søndag: På morgenen sjekker vi ut fra hotellet. Vi lar bagasjen stå igjen der, og beveger oss igjen ut for å fortsette utforskningen av byen. Mulighetene er mange, vi kan besøke Skottlands nasjonalmuseum, Den kongelige botaniske hage, eller kanskje vi tar en tur til museet for moderne kunst. På ettermiddagen reiser vi i samlet tilbake til London.

Prisen for turen er 390 euro og inkluderer reise med tog tur/retur, innkvartering to netter, fellesmiddag fredag og inngang på alle sentrale attraksjoner vi besøker. Påmelding gjøres via eget skjema som du får tilsendt før semesterstart. Merk at påmeldingen er bindende.