KA_logo_v2

Helgeutflukt til Marseille

I april går turen sørover til Frankrikes eldste by - Marseille. Havnebyen som ble grunnlagt av grekerne for over 2500 år siden, ligger ved middelhavet og er omringet av sine særegne hvite fjell av kalkstein. Historisk sett har økonomien til Marseille vært dominert av handel, og båtruten fra Vieux-Port til Nord-Afrika forbandt Frankrike med deres kolonier Algerie, Marokko og Tunisia, noe som gjenspeiles i byens unike kultur.

Vi tar toget nedover fredagen og planlegger å besøke festningen Château d’If, kjent fra blant annet Alexandre Dumas roman Greven av Monte Cristo. I tillegg skal vi til museet MUCEM og festningen Saint-Jean ved Vieux-Port, før det blir en tur opp til høyden over byen der vi finner Basilique Notre-Dame-de-la-Garde. Det blir også tur til nasjonalparken Calanques, enten med båt eller til fots, og vi skal nyte lokal mat og drikke.

Det kan forekomme endringer i programmet.

Prisen for turen er kr 3 500 og inkluderer reise tur/retur, innkvartering i to netter, fellesmiddag og inngangsbilletter til sentrale attraksjoner.