KA_logo_v2

Helgeutflukt til Paris

England og Frankrike har en lang og broket historie. I tidligere tider var koblingen den korte overfarten mellom Dovre og Calais, i dag er landene kanskje enda tettere bundet sammen takket være Eurostar, hurtigtoget som kjører direkte mellom London og Paris. Helgeturen til Paris starter med en tur ombord dette toget, og kun et par timer senere kommer vi til å vandre langs boulevardene i Paris med en croissant i hånden!


Paris har gjennom historien vært betraktet som Europas kunstneriske, arkitektoniske, litterære og filosofiske hovedstad. Den enorme byen med sine 20 arrondissementer huser verdenskjente attraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre-museet, Notre-Dame og Pompidou-senteret. Vi legger selvsagt turen forbi samtlige av disse, men vi skal også bruke helgen på å utforske områder med trange smug og yrende fortauskafeer.


Program

Fredag: Vi reiser fra London med tog tidlig om morgenen (husk pass/id-kort) og er fremme i Paris etter ca. 2 timer. Når vi ankommer byen, sjekker vi inn på hotellet og tar oss tid til å komme litt i orden. Deretter går vi ut i byen og begynner vår oppdagelsesreise. Vi starter med et besøk i Eiffeltårnet for å få et overblikk over byen og orientere oss. På kvelden spiser vi middag sammen i kjent fransk stil.

Lørdag: Om morgenen går vi igjen ut i Paris sine gater for å bli kjent med enkelte deler av byen. Vi besøker Latinerkvarteret, vandrer langs Seinen og utforsker den eldste delen av det indre Paris. Etter lunsj besøker vi Louvre, det verdenskjente kunstmuseet der vi blant annet får se Mona Lisa! På kvelden kan de som vil, bli med opp til Montmartre for å se solnedgangen og spise middag.

Søndag: På morgenen sjekker vi ut fra hotellet, men lar baggasjen stå inntil vi reiser tilbake til London. Vi bruker dagen til å fortsette vår utforskning av byen, før vi på ettermiddagen tar toget tilbake til London.

Prisen for turen er 390 euro og inkluderer reise med tog tur/retur, innkvartering to netter, fellesmiddag fredag og inngang på alle sentrale attraksjoner vi besøker. Påmelding gjøres via eget skjema som du får tilsendt før semesterstart. Merk at påmeldingen er bindende.