KA_logo_v2

Helsetjenester i Roma

Helse og legevakt

Via ANSA studentforsikring har du tilgang til døgnåpen online legehjelp. Hit kan du henvende deg dersom du ønsker å snakke med en lege, men ikke trenger en fysisk undersøkelse, f.eks. dersom du trenger en legeerklæring. Du kan også kontakte fastlegen din for en online-konsultasjon.

Trenger du en fysisk legetime, har du et par alternativer å velge mellom. Du kan kontakte Hildegunn Røer, en norsk lege i Roma, eller henvende deg direkte til en av legevaktene i byen. Se under for kontaktinformasjonen til Dr. Røer. For å finne din nærmeste legevakt kan du Google "Guardia medica Roma". Det finnes legevakt for turister i Via Emilio Morosino 30 i Trastevere og i Via Antonio Canova 19, like ved Piazza del popolo. Her snakker de engelsk.

Det europeiske helsetrygdkortet ditt gir deg tilgang til tjenestene til det lokale helsevesenet, inkludert legevakt. I de fleste tilfeller er dette gratis. Hjemmebesøk av, eller konsultasjon hos, skandinavisk lege vil typisk ligge på rundt NOK 1000 - 2000.

Norsk lege i Roma:

Dr. Hildegunn Røer (norsk). Adresse: Via del Babuino Tlf: + 39 330 855288, e-post: doctor.roeritaly@gmail.com

Dersom du må på sykehus, bør du raskest mulig ta kontakt med Tryg forsikring (ANSA). Ved ekstraordinære utgifter og bruk av tjenester som ikke er dekket av det europeiske helsetrygdkortet vil forsikringen i mange tilfeller dekke utgiftene. Må du legge ut for kostnader knyttet til legebesøk eller medisiner, er det svært viktig at du tar vare på kvitteringene slik at forsikringsselskapet ditt kan refundere utgiftene.

Ha alltid med deg europeisk helsetrygdkort og forsikringsbevis og husk å lagre nødnummeret til Tryg (ANSA) på mobiltelefonen din.

NØDNUMRE

ANSA, Trygg forsikrings døgnåpne alarmtelefon: +47 55 17 10 01

Nasjonalt nødnummer i Italia: 112

Politi: 113

Brann: 115

Ambulanse: 118

Du må gjerne lagre aktuelle nødnumre på mobiltelefonen din.