KA_logo_v2

Studenthistorier

Første del av vårsemesteret i Berlin

Hei! Jeg heter Nora og er elev ved Kulturakademiet i Berlin. Jeg tok første semesteret her i høst, og klarte ikke la vær å komme tilbake til denne fantastiske byen! Det er nå mars, og vi har vært her i litt over enn en måned. På denne måneden vil jeg si vi har rukket å bli godt kjent med både leiligheten og området, men senke skuldrene har vi derimot ikke gjort. Det er nemlig alltid noe nytt å oppleve i Berlin, så det gjelder å alltid være oppmerksom på ting som skjer rundt en, enten det er konserter, events, eller bare å prøve ut en ny kaffebar.

Vi er 4 jenter som deler leilighet i Choriner Strasse, og vi kunne ikke bedt om noe bedre! Det er sentralt, både nært sentrum og skolen. Hele nabolaget og bydelen er av ”altbau”-stilen, som gjør det ekstra hyggelig å ta en lengre omvei hjem. I tillegg har alle 4 jenter kjøpt seg en 100€-sykkel, som gjør at vi kan sove litt lengre om morgenen, og se mer av Berlin enn hvis vi skulle sittet på S-bahnen hele dagen.

I leiligheten er vi 2 jenter på hvert rom, og vi deler både kjøkken og bad. Å bo 4 jenter sammen høres med det første litt kaotisk ut, men vi fant heldigvis fort ut hvordan vi skulle organisere oss, og hvordan vi opprettholder et godt klima ved å ta hensyn og si ifra om det er noe. Men først og fremst er det kjempe gøy og sosialt å bo på denne måten, og jeg tror vi får mye mer ut av oppholdet vårt enn om vi skulle bodd hver for oss.

Leiligheten er heldigvis utstyrt med det aller meste vi trenger, og ettersom det fantes brødformer her, er de blitt tatt flittig i bruk av mesterbakern Ingrid.

Da vi først kom i februar, var det midt i den kjente filmfestivalen Berlinale. Alle kinoene i Berlin hadde fullpakket program med både nye og gamle filmer. Heldigvis er det en smule billigere å dra på kino her enn hjemme i Norge, så dette tilbudet har vi prøvd å utnytte. For å teste tyskkunnskapene våre så vi nylig den nye filmen Der Junge Karl Marx, som også var relevant for temaet vi leser om i historie!

Dagene her går mest til å ha tysk- og historieundervisning. Heldigvis er timeplanen vår slik at tysk og historie er godt fordelt utover ukene, så vi unngår lange dager hvor vi er ferdig kl 16. Alle i klassen har havnet i forskjellige tysk-klasser og nivåer, ettersom noen har hatt tysk tidligere, og andre ikke. Undervisning er delt opp i to bolker (2x 90min), og vi bytter lærer fra første til andre bolk, noe som gjør undervisningen mer variert. Heldigvis fikk jeg starte på samme nivå som i høst, i tillegg fikk jeg samme den samme læreren jeg var veldig fornøyd med!

Ellers går det mye i cafesitting, markeder, felles middager, og sykkelturer. Hjemme i Norge meldes det om fortsatt snø, mens her har vi bar bakke og fuglene har startet å synge. Gleder meg til å kaste vinterkåpen!