KA_logo_v2

Studietur til Firenze

Firenze

Firenze er Italias fremste renessanseby, noe som gjenspeiles i programmet for denne helgeutflukten! Vi skal selvsagt innom den verdenskjente domkirken Santa Maria del Fiore og de fantastiske museene Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia. I tillegg skal rusle i Dantes fotspor, kjøle oss ned i Boboli-hagen, krysse middelalderbroen Ponte Vecchio, og utforske det florentinske kjøkken!

I løpet av denne studieturen beveger vi oss ikke bare inn i hjertet av Toscana, men også inn i hjertet av det italienske. Firenzes befolkning er, med et visst historisk belegg, av den oppfatning at det er her hele det hele startet, både hva gjelder det italienske folkestyret, det italienske språket, og den italienske kulturen som i dag samler nasjonen. Fra 1856 til 1870 var Firenze faktisk hovedstad i kongedømmet Italia, og den toscanske dialekten ligger nært opp til dagens standarditaliensk. Det var denne dialekten Dante Alighieri tok i bruk på tidlig 1300-tallet til fordel for latinen!

Program for utflukten publiseres i løpet av sommeren. Vi skal innom følgende severdigheter i løpet av utflukten:

Byvandring der vi orienterer oss og ser sentrale severdigheter som domkirken, Palazzo Vecchio og Piazza della Signoria (rådhusplassen) vi krysser elven Arno via Ponte Vecchio (gamlebroa) og kommer oss opp til Piazzale Michelangelo og den vakre kirken San Miniato al Monte. Herfra er utsikten over Firenze og de toscanske åsene omkring fabelaktig. (Husk gode sko!).

Santa Maria del Fiore og Giottos Campanile, samt Opera del Duomo-museet

Basilica di Santa Croce

Museene Galleria degli Uffizi og Galleria dell'Accademia

Fellesmiddag på fredagen

Vi tar tog fra Roma til Firenze fredag morgen, og tilsvarende tilbake til Roma søndag ettermiddag. Reisen tar ca 1.5 timer hver vei.

Vi bor på et hyggelig hostell sentralt i byen der dere blir plassert sammen på fellesrom.

Ta med gode sko, for dette er en utflukt med mye program!

Pris: 390 euro. Prisen inkluderer reise tur/retur Roma med tog, to netter på hostell, aktiviteter på det kulturelle programmet samt fellesmiddag på fredagen. Påmelding gjøres via eget skjema som du får tilsendt før semesterstart. Merk at påmeldingen er bindende.