KA_logo_v2

Studietur til Firenze

Firenze

Firenze er Italias fremste renessanseby, noe som gjenspeiles i programmet for denne helgeutflukten! Vi skal selvsagt innom den verdenskjente domkirken Santa Maria del Fiore og det fantastiske museet Galleria degli Uffizi. I tillegg skal vi rusle i Dantes fotspor, beundre middelalderbroen Ponte Vecchio, besøke Gucci-museet og utforske det florentinske kjøkken!

I løpet av denne studieturen beveger vi oss ikke bare inn i hjertet av Toscana, men også inn i hjertet av det italienske. Firenzes befolkning er, med et visst historisk belegg, av den oppfatning at det er her hele det hele startet, både hva gjelder det italienske folkestyret, det italienske språket, og den italienske kulturen som i dag samler nasjonen. Fra 1856 til 1870 var Firenze faktisk hovedstad i kongedømmet Italia, og den toscanske dialekten ligger nært opp til dagens standarditaliensk. Det var denne dialekten Dante Alighieri tok i bruk på tidlig 1300-tallet til fordel for latinen!

PROGRAM

FREDAG

Felles togtur fra Roma til Firenze på morgenen.

Felleslunsj i Firenze og påfølgende byvandring for å orientere oss.

Santa Maria del Fiore og Brunelleschis kuppel.

Fellesmiddag i kjent toskansk stil med pasta og Bistecca alla Fiorentina.

LØRDAG

Galleria degli Uffizi.

Frislipp til lunsj. Vi anbefaler den verdensberømte paninien på All’Antico Vinaio, rett rundt hjørnet for Uffizi. Ikke la dere avskrekke av den lange køen, her går det fort i svingene!

Byvandring i Dantes fotspor og basilikaen Santa Croce.

Aperitivo.

Tid til å utforske byen på egenhånd lørdag ettermiddag og kveld. Firenze byr på mange flotte nabolag og det er mye å oppdage!

SØNDAG

Morgenvandring til Piazzale Michelangelo og den vakre kirken San Miniato al Monte.

Etter morgenvandringen drar vi på loppemarked og jakter på gamle skatter!

Frislipp til lunsj og tid til å utforske byen på egenhånd.

Gucci-museum.

Vi tar toget tilbake til Roma søndag ettermiddag.


Viktig informasjon

Vi bor på et hyggelig hostell sentralt i byen der dere blir plassert sammen på fellesrom.

Ta med gode sko, for dette er en utflukt med mye program!

Pris: 420 euro. Prisen inkluderer reise tur/retur Roma med tog, to netter på hostell, aktiviteter på det kulturelle programmet samt fellesmiddag på fredagen. Påmelding gjøres via eget skjema som du får tilsendt før semesterstart. Merk at påmeldingen er bindende.