KA_logo_v2

Studietur til Milano

Å reise fra Roma til Milano er på mange måter som å reise fra én verden til en annen. Fra det øyeblikket vi ankommer togtasjonen i Milano vil dere oppleve at både arkitekturen, klimaet og atmosfæren er en annen – ja, det er nesten som om vi ankommer et nytt land. I løpet av helgen skal vi ta dere med på en reise gjennom både gammelt og nytt i Italias nest største by.

Fredag morgen møtes vi på Roma Termini og tar et tog i retning Milano Centrale. Når vi er fremme i Milano drar vi direkte til hostellet for å sjekke inn. Etter en liten lunsj setter vi kursen mot første stopp, Armani/SILO-museet der vi får se noe av det ypperste innen italiensk mote. Vi runder av kvelden med en fellesmiddag langs Naviglio grande, én av de få gjenværende kanalene fra Milanos gamle kanalnettverk.

Lørdag starter vi dagen i den gotiske katedralen Duomo di Milano, en av verdens største kirker. Vi skal innom både kirkerommet, kirketaket og katedralmuseet som ligger like ved. Frislipp til lunsj. Etter lunsj setter vi kursen mot Nilufar Gallery, et moderne kunstgalleri i bydelen Brera. På veien tar vi turen forbi La Scala og Castello Sforzesco, middelalderfestningen som var blant de største i Europa på 1500- og 1600-tallet.

Søndag morgen er det loppemarked utenfor hostellet vårt. Vi setter av litt tid til å utforske dette før vi tar turen til Pinacoteca di Brera der vi kan beundre en av de flotteste malerisamlingene i Italia. Frislipp til lunsj og frem til felles avreise slik at dere kan utforske byen på egenhånd. På ettermiddagen tar vi toget tilbake til Roma.

NB: det kan komme endringer i programmet

Hvor: Milano

Når: 23. - 25. februar 2024

Pris: Prisen for turen er 390 euro og inkluderer reise tur/retur, innkvartering i to netter, én felleslunsj, én fellesmiddag og inngangsbilletter til sentrale attraksjoner.