KA_logo_v2

Studietur til Venezia

Venezia

Venezia er en av de viktigste turistdestinasjonene i Italia, og det med god grunn: Anlagt på 118 små øyer i den venetianske lagunen, knyttes byen sammen av sine karakteristiske broer og kanaler, og rommer det ypperste av arkitektur og kunst fra det trettende, fjortende og femtende århundret.

Byen er blant annet kjent for karnevalsfeiringen, som kan skrives tilbake til 1200-tallet. Den nådde sitt praktøyeblikk på 1700-tallet, da den strakk seg over hele to måneder. Fremdeles kjennetegnes Venezia av det karnevaleske med trange smug, livfulle plasser og karakteristiske blanding av bysantinsk og vest-europeiske gotisk arkitektur.

Det var handelsforbindelsene østover som på 1200-tallet som dannet grunnlaget for Venezias makt og velstand, og dermed også skattene som vi fremdeles kan oppleve i dag. Da dogene styrte den venetianske republikken gjennom middelalderen og renessansen, strakte byens makt seg helt til Konstantinopel (Istanbul) i øst og over store deler av middelhavsområdet. Innflytelsen østfra er tydelig i kirke- og palazzo-arkitekturen. I Venezia vandrer du i fotsporene til Thomas Manns romanskikkelse Gustav von Aschenbach som i Døden i Venedig vakler mellom lidenskap og selvbeherskelse, liv og død. Denne boken er på pensum i idéhistorie, og vi anbefaler at dere leser denne før avreise eller tar den med dere på turen.

Program

Vi har noen felles aktiviteter som vi håper at alle vil være med på, men det er selvfølgelig mulig å slippe unna dersom man er eskapist. La oss kalle det frivillig tvang.

FREDAG: Sammen tar vi hurtigtoget fra Termini til hovedjernbanestasjonen i Venezia, Santa Lucia. Turen tar litt under fire timer. Derfra tar vi vaporetto, som er en vannbuss, ned Canal Grande til hotellet. Vanligvis bor vi rett ved den berømte Rialtobroen. Vel fremme og sjekket inn på hotellet begir vi oss ut på en vandring gjennom smugene og over broene for å bli kjent med de viktigste plassene i byen. Vi avslutter vandringen med fellesmiddag.

LØRDAG: Vi starter dagen med ett besøk i Markuskirken og en runde på Markusplassen. Etter det går vi sammen til mot den jødiske ghettoen i Cannaregio, den nordligste av Venezias seks såkalte sestieri. Derfra går vi videre til Ca d’Oro, kanskje byens eldste og best bevarte palazzo i gotisk stil som huser en liten kunstsamling. Etter en liten lunchpause fortsetter de som ønsker videre til Guggenheim-museet, der vi tar en nærmere titt på Peggy Guggenheims kresne samling modernistisk kunst.

SØNDAG: Vi sjekker ut fra hotellet, men lar bagasjen stå igjen frem til vi skal ta toget. Vi tar båten ut til Biennalen (de semestrene det er åpent) og bruker noen timer mellom paviljongene der før vi returnerer til togstasjonen og tar toget sammen tilbake til Roma

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Pris

Prisen for turen er 390 euro og inkluderer tog tur/retur, to netter innkvartering på hotell, aktiviteter på det kulturelle programmet samt én fellesmiddag. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via eget skjema som du får tilsendt før semesterstart.