KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Berlin

Helgeutflukt til Amsterdam

Amsterdam

Vi reiser vestover, til byen som har vært en av våre viktigste kulturbyer siden grunnleggelsen på 1200-tallet. Byen har sitt navn fra elven Amstel, men er først og fremst kjent for sine 165 kanaler som snor seg på kryss og tvers gjennom byen. Så se opp, ellers havner du fort i kanalen! Amsterdam var en av verdens ledende finans- og sjøfartsbyer, og huset noen av historiens viktigste kunstmalere – som Rembrandt, Vermeer og Rubens. I dag lokkes årlig 19 millioner turister til denne pulserende bys levende kultur, historie og spesielle atmosfære. 

FREDAG: Vi flyr fra Schönefeld til Amsterdam og ankommer hostellet på en husbåt ved Nieuwmarkt en Lastage, sentralt i et pulserende Amsterdam og med kort vei til museer, kafeer, barer osv. Etter å ha sjekket inn og kommet i orden går vi sammen en kort tur gjennom Red Light District / gamlebyen og titter på blant annet Amsterdams eldste bygning, Oude Kerk. Vi spiser fellesmiddag på restaurant i nærheten. 

LØRDAG: Vi forlater hotellet om morgenen for å gå på Stedjelik museum for kunst og design fra 1880. Vi tar en kaffe/lunsjpause på museumskafeen. Om vi ikke er for slitne, er det mulig å gå videre til Moco, et lite museum for moderne-, samtids- og gatekunst, der det blant annet er en vandreutstilling med Banksy. Etterpå blir det tid til å gå litt rundt på egen hånd, og man kan for eksempel ta en tur på Amsterdams mest kjente marked, Albert Cuyp Markt i den gamle arbeiderbydelen De Pijp, eller besøke mathallen i Oud West. Vi møtes på kvelden for en øl eller brus i et hyggelig lokale. 

SØNDAG:Vi sjekker ut av hostellet, og de som ønsker kan låse bagasjen inn på sentralstasjonen. Vi går en morgentur til de idylliske "ni gatene" og gjennom det hippe strøket Joordan. På ettermiddagen fortsetter vi med Van Gogh-museet, der vi ser på verkene til en av de mest innflytelsesrike kunstnerne noen sinne. Etter dette vil det bli litt tid til å gå rundt, ta en siste kaffe eller øl (eller hva med en liten krokett?) før vi sammen tar fatt på turen ut til flyplassen. 

Prisen for turen er kr 3 000 og inkluderer fly tur/retur Berlin, innkvartering to netter på hotell og inngang i to-tre museer (Stedelijk , Van Gogh og Moco).