KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Berlin

Helgeutflukt til Praha

Den tsjekkiske hovedstaden var en gang Europas kulturelle hjerte. I senmiddelalderen, da Berlin ennå bare var noen husklynger, var Praha det tyske keiserrikets hovedstad. Fordums storhet er høyst synlig den dag i dag. Byens storslåtte arkitektur er fortsatt intakt, og består av praktfulle slott, katedraler, renessanseparker, middelalderrådhus og barokkanlegg. Monumentene over det gamle er vevet sammen med det moderne Praha, som framstår som Sentral-Europas multikulturelle, vibrerende sentrum.


FREDAG: Vi tar bussen fra Berlin Südkreuz til Praha og spiser lunsj sammen på vei til hotellet. Etter innkvartering blir det litt tid til å slappe av eller spasere i nabolaget. Senere på ettermiddagen tar vi en gåtur opp gjennom de kongelige hagene til slottshøyden Hradcany og ned igjen til gamlebyen og Karlsbroen. Vi møtes til felles middag på restaurant samme kveld.

LØRDAG: Etter frokost på hotellet får vi omvisning i det gamle rådhuset, der vi blant annet får høre om den berømte astronomiske klokken og om Jan Hus, tsjekkernes svar på Martin Luther. Omvisningen går også ned i undergrunnen, et nettverk av rom under bakken, som opprinnelig var byens gatenivå. Etter omvisningen blir det rikelig med tid til å utforske byen på egen hånd, om man vil shoppe, gå på Kafka-museet eller prøve de lokale ølsortene. Vi møtes igjen til middag på kvelden.

SØNDAG: Etter frokost får vi omvisning i barokkomplekset Klementinum, et gammelt forsknings- og lærested som ble anlagt under katolikkenes motreformasjon. I dag er det et musem med et av verdens vakreste biblioteker og et astronomisk observasjonstårn med fantastisk utsikt over byen. På ettermiddagen går vi sammen fra hotellet til stasjonen og tar bussen tilbake til Berlin. Vi er hjemme rundt klokken 19.00.

Husk å ta med dere pass, slik at vi kan få sjekket dere inn på hotellet. Ellers er det som alltid greit å ha med seg studentkort, helsekort/reiseforsikring, bankkort og noen kontanter. Det kan også være lurt å ha med seg gode traskesko.

Prisen for turen er kr 3 200 og inkluderer buss tur/retur, to netter innkvartering på hotell, samt omvisning i det gamle rådhuset og på Klementinum. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.