KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Helgeutflukt til Granada

Første helgetur om våren er en reise til det hemmelighetsfulle Andalucia, nærmere bestemt til den legendariske byen Granada. Dette er byen der de muslimske maurerne hadde sitt kulturelle sentrum helt frem til byen ble gjenerobret av de kristne i 1492. Det er også herfra flamencoen stammer – en sang, musikk- og dansetradisjon med røtter blant annet hos jøder, maurere og sigøynere.

I det hele tatt er dette en reise til noe av det som anses som mest spansk, men som samtidig er eksotisk selv for de fleste spanjoler. Vi vil nyte utsikten opp til festningen Alhambra som troner over byen, vandre rundt i det jødiske distriktet, besøke orientalske bad og se ville flamencooppvisninger oppe hos sigøynerne i utkanten av byen.

Vi vil selvsagt også utforske selve slottet Alhambra, med sine fontener og skjulte hager, der kalifene holdt til gjennom middelalderen.

Granada ligger langt syd, og på tross av byen befinner seg litt oppe i høyden, burde det være muligheter for mildt vær selv om  vinteren.

FREDAG: Antageligvis tar vi fly og ankommer Granada ganske tidlig om morgenen. Etter ankomst går vi direkte til hotellet og sjekker inn. Her samles vi på taket og etter en liten pause eller matbit tar vi fatt på alt som er å se i byen. Vi begynner med et besøk i Alhambra og Generalife. De som vil, drar på hamam/orientalsk bad, deretter tar vi en spasertur langs elven og utforsker byen. På kvelden spiser vi fellesmiddag. 

LØRDAG: Vi tar fatt på en flamencoutflukt til sigøynerhulene og fellesmiddag om kvelden

SØNDAG: Tar vi en rolig morgen og møtes på taket av hotellet klokken 12.00. Derfra drar vi ned til katedralen og det kongelige mausoleet. Vi spiser en felles lunch før turen går videre til hulene og hulemuseet som ligger på høyden Sacremonte ovenfor byen. Vi møtes i god tid før avreise til flyplassen.

Pris våren 2020 er kr 3 200. Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.