KA_logo_v2

Praktisk info om studieoppholdet i Barcelona

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, Berlin, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til.

Barcelona har et yrende gateliv. Og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic. Det er også en rekke museer som er verdt et besøk. Blant de viktigste museene i Barcelona er MACBA, museet for samtidskunst i Richard Meiers minimalistiske bygg i Raval, Picasso-museet i Barri Gòtic, MNAC, det nasjonale kunstmuseet på Montjuïc som inneholder verker av blant andre Tizian, Rubens og El Greco. Det er også verdt å få med seg Pavelló Mies van der Rohe, bygd til verdensutstillingen i 1929, Palau de la Música Catalana, den gotiske Santa Maria del Mar-kirken i Born, Gaudis Casa Battló, Casa Mila, Parc Güell og Sagrada Familia.

Dersom du ønsker å trene, kan du for eksempel gå på DiR eller Europolis. Det er fint å jogge langs sjøen, på Montjuïc og i Park Güell. Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i Primera Division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom medio august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp.

En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava. Valencia ligger mellom tre og fire timer sør for Barcelona.

Hvert semester arrangerer Kulturakademiet aktiviteter og utflukter i Barcelona med spennende kulturelt og sosialt innhold. Programmet inkluderer koselige sosiale aktiviteter som fellesmiddager, idrettsdager, filmkvelder og strandturer samt kulturelle aktiviteter og utflukter som besøk i de viktigste museene, byvandringer, dagsturer ut av byen, deriblant til Dalí-museet i Figueres og cavabryggeriet i Freixenet, vinbarseminarer, gjesteforelesninger og besøk på lokale universiteter og institusjoner.

Blant de vanlige utfluktene finner vi besøk i Sagrada Familia, MNAC (Museu Nacional d´Art de Catalanya), Dalí-museet i Figueres, Montserrat, Palau de la Música Catalana, Casa Milà (Gaudi), Museu d´Història de la Ciutat, underjordisk bymuseum, Picasso-museet, MACBA og kirke- og byvandringer.

Det arrangeres to studieturer (helgeutflukter) hvert semester, der mulige reisemål er blant annet San Sebastian, Madrid, Granada og Porto.

Kulturakademiet er en gåskole og et av semesterets høydepunkter er gåturen i Toscana som blir arrangert i ferieuken. Studenter fra alle Kulturakademiets studiesteder samles for å gå mellom Firenze (Gambassi Terme) og Siena langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canterbury til Roma.

Studenter i Barcelona kan også delta på gåtur i Catalonia.