KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Helgeutflukt til Madrid

Siste helgetur om høsten er et patriotisk avbrekk fra den katalanske hverdagen, nemlig en tur innover i landet til Spanias hovedstad, Madrid. Madrid er en velordnet by hvor gamlebyen er utsmykket med flotte barokke og gotiske bygninger, ”plazaer” og trange smågater, og Bourboun-distriktet, som regnes som den nyere bydelen, er preget av art nouveau, nyklassisk og moderne arkitektur, motebutikker, vannfontener og blomstrende parker.

Vi kaller turen Paseo del Arte fordi de viktigste spanske kunstmuseene ligger i Madrid, og vi kommer til å ta for oss minst ett kunstmuseum hver dag, i tillegg til andre spennende severdigheter. En absolutt anbefaling til de kunst- og historieinteresserte er å skaffe bekjentskap med et av Europas største og mest kjente kunstmuseer, Museo del Prado. Museet er digert og rangeres på lik linje med andre europeiske museer som Louvre i Paris og Uffizi i Firenze. Her kan vi studere spektakulære verker av blant andre Goya, Velasquez, Sorolla, Rembrandt, Rubens, Zubarán, El Greco, Bosch, Tizian og Dürer.

FREDAG: Antageligvis tar vi fly og ankommer Madrid ganske tidlig om morgenen. Tidspunkt for oppmøte vil avtales senere. Etter ankomst går vi direkte til hotellet og sjekker inn – her vil dere bo ca. 4 på hvert rom. Etter en liten pause og matbit utforsker vi byen. Vi møtes på Plaza Mayor kl. 12.00, og besøker Catedral de la Almudena, Palacio Real de Madrid (Det kongelige slott) og Museo Thyssen-Bornemisza – første del av Paseo del Arte. 

LØRDAG: Vi besøker Paseo del Arte, det store og berømte Museo del Prado – andre del av Paseo del Arte. Vi møtes utenfor Museo del Prado kl. 10.00.Etter Prado-museet er det sikkert mange som er litt slitne, og da passer det perfekt å slappe av med kaffe og iskrem i Madrids fineste park, Parque del Retiro. På ettermiddagen går de som vil til Museo Sorolla. Joaquim Sorolla er en fabelaktig genial kunstner inspirert av Velasquez som burde ha vært skrevet og snakket om mye mer enn mange av hans samtidige europeiske kunstnere. Det koster 3 euro og er åpent til 20.00. På kvelden blir det vin og dans! 

SØNDAG: Vi besøker Loppemarkedet ”El Rastro”. Dette er stedet å være på en søndagsmorgen. Åpent fra 08.00-13.00.For de som ønsker å gå i samlet gruppe, møt opp på Plaza Mayor kl. 10.00 og tar t-bane til La Latina. Etterpå besøker vi Museo Nacional Centro Reina Sofia (Picassos Guernica) – tredje og siste del av Paseo del Arte. Etter felles lunch tar vi fatt på hjemreisen. Vi møtes i god tid før avreise til flyplassen.

Prisen for turen er kr 3 000 og inkluderer reise tur/retur og innkvartering på hotell. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.