KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Helgeutflukt til San Sebastian

San Sebastian ligger idyllisk til i Baskerland og i Biscaya-bukten, omtrent der Spania møter Frankrike i det kantabriske hav. Bukta ligger skjermet av en fjelltopp i hver ende, Monte Urgull og Monte Igueldo (Jesus-statuen). Om sommeren er stranden La Concha den mest populære for de som vil bade og sole seg, mens Zurriola-stranden byr på friske bølger og surfekurs året rundt.

FREDAG: Vi møtes på Barcelona Sands/Sants Estacioved hovedinngangen. Dere kan ta metro blå linje 5 eller grønn linje 3. Husk å vær ute i god tid – bussen (Vibasa) kjører presist. Bussturen går gjennom flere vakre provinser – Catalunya, Aragon, Navarro – med nydelig natur og landskap direkte til San Sebastian, Baskerland. Det er en veldig god idé å ta med pensum og masse god musikk – turen tar ca. 7 timer med ett stopp i Zaragoza. En praktfull romantisk reise!

Vi møtes utenfor hostellet deres i gamlebyen like etter ankomst og går vår favorittspasertur ut mot havet, langs klippene og opp på Monte Igueldo. Her er det et museum som ligger i en gammel borg, og nydelig utsikt over byen og fjellene.Deretter kan vi spise mat sammen på en av de flotte tapasbarene i byen. Vi har vårt faste sted med langbord som er veldig hyggelig.

LØRDAG: Vi møtes utenfor hostellet og tar bussen direkte til Bilbao. Vi kommer til å besøke det berømte og spektakulære Guggenheim-museet, spasere ved elven, gå til gamlebyen og spise lunch. Det vil også bli mulighet for shopping. Vi planlegger retur når vi er sammen i Bilbao, ettersom det går buss tilbake ganske ofte. NB. Merk deg at det er valgfritt om du vil være med til Bilbao og at det vil påløpe ekstra utgift til bussbillett for de som ønsker å bli med.

Et forslag til de som ikke blir med, er å leie surfebrett på Zurriola-stranden eller å besøke skulptøren Eduardo Chillidas museumspark som ligger litt utenfor byen. Buss G2 går hver halvtime fra Calle Okendo. Når vi kommer tilbake til San Sebastian, kan dere gjøre hva dere vil, så kan de som har lyst, bli med å spise på nok en tapasbar og prøve baskisk cidra (cider).

SØNDAG: Åpent program, men vi kommer sikkert til å dra på stranden hvis det er fint vær. Husk tiden – vi drar hjem til Barcelona på ettermiddagen og møtes på busstasjonen ved Amare Plaza. Det er alltid noen som tomler seg bort, så husk å være tidlig ute.

Ta gjerne med varm jakke og regntøy, badedrakt, strandhåndkle, pentøy, kamera, musikk, pensum, pass, penger, visakort og forsikring.

Prisen er kr 3 200 per person og inkluderer buss tur-retur og 2 netters innkvartering på hostell i gamlebyen. NB! Påmeldingen er bindende og skjer via skjema som du får tilsendt.

Det tas forbehold om enkelte forandringer i programmet.