KA_logo_v2

Studietilbud

Fransk semesterstudium

Varighet: ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: vår 2020 / høst 2020 / vår 2021

Se priser Send søknad

Franskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i fransk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved franske universiteter. Undervisningen i fransk er i regi av den fransk språkskolen LSI. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i fransk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i fransk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et fransk universitet. Undervisningen finner sted i lokalene til LSI i 23 Rue du Renard, et stenkast fra Notre Dame. 

Antall timer i uken: 20 timer (hver time er på 50 min)

Antall uker: 14 (med en ferieuke)

Varighet: høsten 2019: Oppholdet med Kulturakademiet varer fra 22. august til 28. november. Undervisningen begynner 26. august, og varer til 22. november. Dato for avsluttende språktest kommer. 

Våren 2020: Oppholdet med Kulturakademiet varer fra 20. februar til 28. mai. Undervisningen begynner 24. februar, og varer til 22. mai. Dato for avsluttende språktest kommer. 

Oppholdet kan utvides med tre uker i forkant om våren. Det er også anledning til å gå på språkskolen i to påfølgende semestre.

Nivå: alle nivåer (A1-C2)

Lærer: fransklærere ved LSI Paris

Friuke: høstferien om høsten og påskeuken om våren

I etterkant av kurset kan man dokumentere nivå gjennom å ta eksamenene DELF (Diplôme d`etudes en langue française) eller DALF (Diplôme approfondi de langue française).

Mulighet for studiestøtte: Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som LSI; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet av en av følgende språktester: DELF (Diplôme d`etudes en langue française) eller DALF (Diplôme approfondi de langue française). 

Dette kan du få i støtte: Kr 11 020 i måneden i basisstøtte til å leve og bo for. 40 prosent av dette blir gjort om til stipend hvis du består kurset. Du kan få reisestøtte til to tur-retur reiser i året. Det kan også være mulig å få dekket skolepenger til LSI (p.t. euro 1 705). Se også her.

Les mer om støtte til lengre språkkurs på Lånekassens nettside.

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i nettbokhandel eller andre bokhandeler

Fransk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Paperback.

Helland, Ny fransk grammatikk, Universitetsforlaget, 2007. 489 sider.

Andre studier i Paris

Fransk årsstudium

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2020 og vår 2021

Pris: kr 59 900 (høst) / kr 56 900 (vår)

Filosofi, samfunn og fransk