KA_logo_v2

Studietilbud

Fransk semesterstudium

Varighet: ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: høst 2021 / vår 2022

Se priser Send søknad

Franskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i fransk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved franske universiteter. Undervisningen i fransk er i regi av den fransk språkskolen LSI. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i fransk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i fransk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et fransk universitet. Undervisningen finner sted i lokalene til LSI i 23 Rue du Renard, et stenkast fra Notre Dame. 

Antall uker ca. 15 uker (med en ferieuke)

Varighet høsten 2021: 29. august til 9. desember; våren 2022: 20. februar til 2. juni. Det er anledning til å følge studiet i to påfølgende semestre

Undervisning 20t/uken i 12 uker

Nivå alle nivåer (A1-C2)

Lærer fransklærere ved LSI

Friuke høstferien om høsten og påskeuken om våren

Studiestøtte Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som LSI; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet av en av følgende språktester: DELF (Diplôme d`etudes en langue française) eller DALF (Diplôme approfondi de langue française).

Dette kan du få i støtte Se www.kulturakademiet.no/lånekassen.

Anbefalt litteratur Fransk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Paperback. Helland, Ny fransk grammatikk, Universitetsforlaget, 2007. 489 sider.

Her finner du praktisk informasjon om semesterstudiet i fransk

Andre studier i Paris

Fransk årsstudium

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2021 og vår 2022

Pris: kr 65 900 (høst 2021) og 48 500 (vår 2022)

Filosofi, samfunn og fransk