KA_logo_v2

Studietilbud

Tysk semesterstudium

Varighet: ett semester

Studiepoeng: ingen

Opptak: vår 2020 / høst 2020 / vår 2021

Se priser Send søknad

Tyskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i tysk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved tyske universiteter. Undervisningen i tysk er i regi av den tyske språkskolen GLS Sprachschule. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i tysk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i tysk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et tysk universitet. Undervisningen finner sted i lokalene til GLS i Kastanienallee 82 i Prenzlauer Berg. 

Antall timer i uken: 20 timer

Antall uker: 14

Varighet: høsten 2019: Oppholdet med Kulturakademiet varer fra 22. august til 28. november. Undervisningen begynner 26. august, og varer til 22. november. Dato for avsluttende språktest kommer. 

Våren 2020: Oppholdet med Kulturakademiet varer fra 20. februar til 28. mai. Undervisningen begynner 24. februar, og varer til 22. mai. Dato for avsluttende språktest kommer. 

Oppholdet kan utvides med tre uker i forkant om våren. Det er også anledning til å gå på språkskolen i to påfølgende semestre.

Nivå: alle nivåer (A1-C2)

Lærer: tysklærere ved GLS Sprachschule

Friuke: høstferien om høsten og påskeuken om våren

I etterkant av kurset kan man dokumentere nivå gjennom å ta GDS (Grosses Deutsches Sprachdiplom), DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochshulzugang) eller TestDaF (Test Deutsch als Fremdsprache). TestDaf koster p.t. euro 195.

Mulighet for studiestøtte: Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som GLS; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet med en av følgende språktester: GDS (Grosses Deutsches Sprachdiplom), DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochshulzugang) eller TestDaF (Test Deutsch als Fremdsprache). GLS arrangerer TestDaF-eksamen.

Dette kan du få i støtte: Kr 11 020 i måneden i basisstøtte til å leve og bo for. 40 prosent av dette blir gjort om til stipend hvis du består kurset. Du kan få reisestøtte til to tur-retur reiser i året. Det kan også være mulig å få dekket skolepenger til GLS (p.t. euro 1 548).

Les mer om støtte til lengre språkkurs på Lånekassens nettside.

Anbefalt litteratur som du kan skaffe deg i nettbokhandel eller andre bokhandeler

Frønsdal, Tysk grammatikk med øvinger, Cappelen akademisk forlag, 2007. Paperback, 146 sider.

Tysk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2013. Pocket.

Andre studier i Berlin

Filosofi, samfunnsfag, historie og tysk

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2020 og vår 2021

Pris: kr 59 900 (høst) og 56 900 (vår)

Filosofi, samfunn og tysk

Varighet: ett semester

Studiepoeng: 30 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: vår 2020 / høst 2020 / vår 2021

Pris: kr 59 900

Tysk årsstudium

Varighet: 1 år

Studiepoeng: 60 (eksamen tas ved akkreditert høyskole)

Opptak: høst 2020 og vår 2021

Pris: kr 59 900 (høst) og kr 56 900 (vår)

Historie og tysk