Om Kulturakademiet

Kulturakademiet ble stiftet av Katrin Lenander og Are Lervik i 2006. Ved Kulturakademiet i Roma, Barcelona og i Berlin kan du få undervisning i obligatoriske universitets- og høyskolefag som exphil og exfac samt i idéhistorie, historie, italiensk, spansk og tysk. 

Hvorfor studere ved Kulturakademiet?

Dersom du har lyst til å ta del i en annen kultur og ønsker en myk start på studiene, trenger forberedende prøver for å oppnå graden din, eller rett og slett brenner for filosofi og samfunnsvitenskap, har vi et tilbud for deg. Gjennom å følge studieopplegget vårt på i Roma, Barcelona eller i Berlin kan du få tilfredsstilt både lysten til å lære og lysten til å reise. Du får sett verden, treffer mange nye mennesker og lærer en ny kultur å kjenne, kanskje også et nytt språk, uten at det går på bekostning av studieprogresjonen hjemme i Norge. Vi kan love deg et uforglemmelig og opplevelsesrikt utenlandsopphold.

Vi bryr oss om studentene våre og vil gjøre alt vi kan for at du skal få et vellykket semester. Foreleserne våre vil sørge for at oppholdet gir deg et solid faglig utbytte. Flere av foreleserne har mange års erfaring med undervisning ved studiesteder i utlandet. De vet godt at studentene ønsker å oppleve noe nytt og spennende samtidig som de gir seg i kast med høyere utdanning. Undervisningen er derfor skreddersydd for at studentene på en enkel og grei måte skal kunne få et grep om det faglige.

Erfaringen vår tilsier at praktisk arbeid med pensum er viktig for at studentene skal bli grundigere kjent med stoffet. For å oppnå best faglig resultat vil studentene derfor hver uke få utdelt noen mindre arbeidsoppgaver som de kollektivt kan gå sammen om å løse. Dette gir også en sosial ramme til studiet. Siden eksamen ikke avholdes før en stund etter hjemkomst, kan du la den mest intense puggingen vente til du kommer hjem.

Likevel er det selvfølgelig viktig å sette av noen timer til lesing hver dag. Vi legger vekt på å forberede studentene på hva som vil bli krevd av dem i de videre studiene. Før avreise vil vi sørge for at du får all den informasjonen du trenger, og veilede deg gjennom hele prosessen. Hvis det er noe du lurer på, er vi tilgjengelige både per mail og per telefon. Det er bare hyggelig om du kommer innom og besøker oss på kontoret. Du kan få en kopp kaffe, bli bedre kjent med oss og få den informasjonen du trenger.

På studiestedet vil det være en hovedansvarlig fra Kulturakademiet, det vil si en senterleder, som kan hjelpe deg med det du måtte lure på. Vi ønsker å gjøre det enkelt for studentene våre, og ordner også innkvartering i løpet av hele studieoppholdet.

IMG_3029