KA_logo_v2

Aktiviteter og utflukter i Roma

Aktiviteter og utflukter i Roma

I Roma har du tilgang til koselige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder og kort vei til flotte strender, dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til.

Noe av det fineste ved å bo i Roma er å kunne bevege seg gatelangs mellom piazzaene, å sirkle mellom Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen, Piazza del Popolo, Spansketrappen, Campo dei Fiori og Trastevere.

Hvert semester arrangerer Kulturakademiet aktiviteter og utflukter i Roma med spennende kulturelt og sosialt innhold. Programmet inkluderer koselige sosiale aktiviteter som fellesmiddager, idrettsdager, filmkvelder og strandturer samt kulturelle aktiviteter og utflukter som besøk i de viktigste museene, byvandringer, dagsturer ut av byen, vinbarseminarer, gjesteforelesninger og besøk på lokale universiteter og institusjoner.

Utfluktsprogrammet varierer fra semester til semester, men kan blant annet omfatte kirke- og byvandringer og besøk i Forum Romanum og Palatinhøyden, Colosseum, San Clemente-kirken, Castel Sant’Angelo og Peterskirken, Anzio, Ostia Antica, Palazzo Massimo, Kapitol og De kapitolinske museene, Borghese-museet, Villa d'Este og Hadrians villa i Tivoli, Palazzo Barberini, Maxxi og Macro.

Det arrangeres to studieturer (helgeutflukter) hvert semester, der mulige reisemål er Napoli, Firenze, Verona, Venezia og Milano.

Et av semesterets høydepunkter er gåturen i Toscana som blir arrangert i ferieuken. Studenter fra alle studiesteder samles for å gå mellom Firenze (Gambassi Terme) og Siena langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canterbury til Roma.