KA_logo_v2

Roma: om oppholdet

Aktiviteter og utflukter i Roma

Hvert semester arrangeres et sosialt og et kulturelt program i tillegg til det faglige. Sentralt på det sosiale programmet står aktivitetene i velkomstuken, fellesmiddager og vinsmaking i løpet av semesteret, dessuten idrettsdag der vi normalt spiller fotball eler løper sammen i en av parkene. På det kulturelle programmet står byvandringer, museumsturer og dagsturer til for eksempel Ostia Antica eller Tivoli. Vi arrangerer også forskjellige seminarer og quiz-kvelder på kontoret til Kulturakademiet.

Mange av kunst- og kulturhistoriens fremste severdigheter befinner seg ut i gatene i Roma, slik som Colosseum, Palatinhøyden og Forum Romanum, Bernini-skulpturene på piazzaene og Englebroen. Noe av det fineste ved å bo i Roma, er nettopp det å kunne bevege seg gatelangs og på piazzaene, å sirkle mellom Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen, Piazza del Popolo, Spansketrappen, Campo dei Fiori og Trastevere, og alt dette kan oppleves samtidig som du spiser en gelato eller tar deg en kaffe eller aperitivo på en av piazzaens barer.

Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av Italia dersom en ønsker det. Dette er en gyllen anledning til for eksempel å besøke Amalfi-kysten, Toscana, Sicilia, eller Sardinia. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tredagers gåtur i Toscana, langs Via Francigena, den gamle pilgrimsruten fra Canteburry til Roma, der man kan møte studenter fra Barcelona, Berlin, Paris og London.

Eksempler på utflukter: Colosseum, Palatinhøyden og Forum Romanum (gamle Roma), Peterkirken, Pantheon, San Clemente-kirken, Kapitol og De Kapitolinske museene, San Sebastians Katakomber, Galleria Borghese, Palazzo Barberini, Galleria Nazionale, Maxxi, Appia Antica, Anzio, Ostia Antica, Villa d’Este og Hadrians villa i Tivoli, samt flere kirke- og byvandringer.

Helgeutflukter: Napoli, Milano, Firenze eller Venezia


Utflukter i Roma

Her finner du en oversikt over steder vi planlegger å besøke i løpet av høstsemesteret.

Høsten 2023 går helgeutfluktene til Firenze og Venezia. I tillegg gjennomfører vi en rekke dagsutflukter gjennom semesteret.

Colosseum, Palatinhøyden og Forum Romanum: I løpet av vår første uke i Roma tar vi turen til Colosseum, Palatinhøyden og Forum Romanum. Dette området var sentrum for det antikke Roma, her foregikk all handel, her lå deres templer, og ikke minst de etter hvert gigantiske keiserpalassene.

Galleria Borghese: Romas kanskje vakreste museum og en helt unik samling av kunst i én av Romas store parker.

Basilica San Clemente: Å besøke denne kirken er en lagvis vandring ned i Romas historie. Vi starter på dagens gateplan i en kirke fra 1200-tallet, så går vi trappene ned til kirken denne er bygget oppå, fra 300-tallet, for deretter å bevege oss enda et plan, og enda noen hundre år ned i historien, i en domus fra 100-tallet, som også skal ha huset de første kristne og ikke minst, et Mithras-alter.

Testaccio og Garbatella: byvandring for å se en annen side av Roma.

Anzio: vi tar turen til havnebyen Anzio, sør for Roma. Her skal etter sigende flere av de romerske keiserne ha feriert. Byen kan skilte med en fantastisk strand - ta med badetøy!

Palazzo Barberini: Vi besøker et av Romas aller nydeligste museer, med en fantastisk samling, og spennende kontemporære utstillinger. Dette galleriet er imidlertid ikke så voldsomt besøkt som mange andre attraksjoner i byen.

Via Appia Antica: Vi vandrer ut på det som en gang var den romerske landsbygden, der kjerrene som fraktet vin inn til byen trillet.

Peterskirken: I løpet av semesteret tar vi turen til sentrum av pavenes Roma. Vi starter med Peterskirken og forsøker å forstå hvilken mytologisk propaganda og maktstruktur som ligger til grunn for dette enorme byggverket.

Kapitol og de kapitolinske museene: Dette er en vandring over Kapitol-høyden i et forsøk på å forstå det politiske Roma, helt fra antikken og frem til i dag, hvordan denne byen er konstruert på myten om seg selv. Vi avslutter med et besøk i de rikholdige kunstsamlingene de kapitolinske museene huser.

Maxxi: en tur på et av Romas museer for moderne kunst.

Pigneto: Vi tar turen ut i et område som er ganske annerledes en Centro Storico.