KA_logo_v2

Studentboliger

Råd til studenter som ønsker å ordne innkvartering selv

Det er fullt mulig å ordne seg innkvartering selv i studiebyene, og det er heller ikke spesielt vanskelig. Det er imidlertid en del ting som er greit å være oppmerksom på.

Den aktuelle formen for leie for Kulturakademiets studenter er stort sett kortidsleie. Dette er jevnt over en del dyrere enn langtidsleie, men trenger ikke å være så dyrt som det ved første øyekast kan fremstå på en del nettsider som formidler leie.

Den enkleste og mest aktuelle måten å leie på er for de fleste gjennom Airbnb. Her er det ofte stor tilgang på leiligheter dersom du er ute i god tid. Tips dersom du vurderer leie gjennom Airbnb:

  • Styr etter tilbakemelding fra gjester. Er tilbakemeldingene mange og jevnt over gode, er det et godt tegn.
  • Forsikre deg om at de fasilitetene du trenger, er på plass. Det er for eksempel ikke alle leiligheter som har internett.
  • Ta en runde på om du ønsker en hel leilighet eller rom i leilighet. Dette er et alternativ på Airbnb som ofte er noe rimeligere, men vær ekstra oppmerksom på hvilke tilbakemeldinger verten har fått.
  • Det er lov å prute. Prisen oppgitt på Airbnb er ofte styrt av helgepriser. I stedet for å booke direkte kan du sende en melding til verten og komme med et prisforslag for tiden du ønsker å leie.