KA_logo_v2

Studentboliger

Råd til studenter som ønsker å ordne innkvartering selv

Det er fullt mulig å ordne seg innkvartering selv i studiebyene, og det er heller ikke spesielt vanskelig. Det er imidlertid en del ting som er greit å være oppmerksom på.

Det som for Kulturakademiets studenter stort sett er aktuelt er kortidsleie. Dette er jevnt over en del dyrere enn langtidsleie, men trenger ikke være så dyrt som det ved første øyekast kan fremstå på en del sider som formidler leie. Det er også andre aktører som tar seg av korttids enn langtidsleie.

Den enkleste og mest aktuelle måten å leie på er for de fleste gjennom Airbnb. Her er det ofte stor tilgang på leiligheter dersom en er ute i god tid. Tips dersom du vurderer leie gjennom Airbnb:

  • Styr etter tilbakemelding fra gjester. Er tilbakemeldingene mange og jevnt over gode, kan du hvert fall være ganske sikker på at leiligheten finnes.
  • Forsikre deg om at de fasilitetene du trenger er på plass. Det er for eksempel ikke alle leiligheter som har internett.
  • Ta en runde på om du ønsker en hel leilighet eller rom i leilighet. Dette er et alternativ på Airbnb som ofte er noe rimeligere, men da bør du være ekstra oppmerksom på hvilke tilbakemeldinger verten har fått.
  • Det er lov å prute. Prisen oppgitt på Airbnb er ofte styrt av helgepriser. I stede for å booke direkte kan du sende en melding til verten og komme med et prisforslag for tiden du ønsker å leie.