KA_logo_v2

Studietilbud

Fransk språk og kultur i Paris, årsstudium

Varighet: ett år

Studiepoeng: ingen

Opptak: høst 2024

Se priser Send søknad

Franskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i fransk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved franske universiteter. Undervisningen i fransk er i regi av den fransk språkskolen LSI, et stenkast fra Notre Dame. Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i fransk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i fransk.

Antall uker ca. 14 uker (med en ferieuke)

Varighet på studieoppholdet i Paris 22. august til 25. november 2023 og 6. februar til 11. mai 2024; 27. august til 1. desember 2024 og 4. februar til 11. mai 2025

Undervisning 20t/uken i 12 uker

Nivå alle nivåer (A1-C2)

Lærer fransklærere ved LSI

Friuke høstferien om høsten og påskeuken om våren

Studiestøtte Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som LSI; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet av en av følgende språktester: DELF (Diplôme d`etudes en langue française) eller DALF (Diplôme approfondi de langue française).

Dette kan du få i støtte Se www.kulturakademiet.no/lånekassen.

Anbefalt litteratur Fransk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Paperback. Fransk grammatikk, Einar Ronsjø, Gyldendal, 1995.

Sønadsfrist løpende opptak frem til 15. juni eller til programmet er fullt