KA_logo_v2

For studenter

Aktiviteter og utflukter

Det blir hvert semester arrangert en rekke spennende aktiviteter og utflukter på alle våre studiesteder. Dette vil være både koselige sosiale aktiviteter som fellesmiddager, idrettsdager, filmkvelder, besøk i fornøyelsesparker, strandturer osv. så vel som utflukter til de viktigste museene og andre severdigheter på selve studiestedet og i nærheten av studiestedet. De som er interessert, vil også kunne besøke lokale universiteter og få informasjon om opptak til studier.

Aktiviteter og utflukter i Roma

Mange av kunst- og kulturhistoriens fremste severdigheter befinner seg ute i gatene i Roma, slik som Colosseum, Forum Romanum, alle kirkene, Bernini-skulpturene på piazzaene og Englebroen. Noe av det fineste ved å bo i Roma, er nettopp det å kunne bevege seg gatelangs og på piazzaene, å sirkle mellom Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontenen, Piazza del Popolo, Spansketrappen, Campo dei Fiori og Trastevere, og alt dette kan oppleves samtidig som du skaffer deg en is på en av Romas mange gelateriaer eller med en kaffe eller aperitivo på en av piazzaens barer. 

Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av Italia dersom en ønsker det. Dette er en gyllen anledning til for eksempel å besøke Amalfi-kysten, Toscana, Sicilia eller Sardinia. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana for de som er interessert. Om høsten går vi fra Firenze til Siena, og om våren går vi fra Siena og sørover gjennom Val d'Orcia.

Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen du etter hvert kommer til å bli godt kjent i, og helgeutflukter. Utfluktene rundt om i byen varierer litt fra semester til semester, både utfra hva de ansatte er opptatt av om dagen, og utfra ønsker studentene selv kommer med, men vi forsøker ta dere med på de viktigste og mest interessante stedene byen kan smykke seg med. Vi drar også sammen på fellesmiddager, aperitivo, vinbar-seminar og andre hyggelige samlinger. Ved begynnelsen av høstsemesteret og avslutningen av vårsemesteret legges det også opp til en utflukt ut til en av Romas havnebyer, enten Anzio eller Ostia, for en dag på stranden. Mindre utflukter og arrangementer er generelt ikke inkludert i studieavgiften. Her finner du mer informasjon om utflukter i Roma.

Typiske utflukter i Roma

Byvandring

Palatinhøyden og Forum Romanum (gamle Roma)

San Clemente-kirken

Castel Sant’Angelo og Peterskirken

Kirkevandring

Anzio/Ostia

Palazzo Massimo

Kapitol og De kapitolinske museene 

Hadrians villa i Tivoli

Palazzo Barberini

Maxxi og Macro

Helgeutflukter

Hvert semester arrangeres to helgeutflukter fra Roma. Vi besøker da vekselsvis Napoli, Firenze, Verona og Venezia. 

Aktiviteter og utflukter i Barcelona

Barcelona kan skilte med å være en sydende metropol på linje med Roma, Berlin, London, Paris og New York. I Barcelona har du tilgang til flotte strender, trivelige kafeer, trendy barer, gode restauranter, grønne parker, bugnende markeder dessuten diskoteker, kinoer, teatre, konserter, museer og alt annet som hører en storby til. Barcelona har et yrende gateliv, og det er masse å se i gatene i bydeler som Gràcia, Eixample, Raval, Sant Pere, Born og Barri Gòtic.

Fotballinteresserte burde definitivt benytte anledningen til å få med seg en fotballkamp. Barcelona har to lag i primera division, nemlig FC Barcelona og Espanyol. I perioden mellom august og mai vil det stort sett være mulig å få med seg en kamp hver helg enten på Olympiastadion eller på Nou Camp. En halvtime sør for Barcelona ligger det en deilig strand i Castelldefels. Litt over en time nord for byen kan du besøke den sjarmerende middelalderbyen Girona og småbyer som Tossa del Mar og Sant Feliu de Guìxols samt flotte strender som Cala Bona og Sa Conca på Costa Brava.

Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av Spania dersom en ønsker det. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana for dem som er interessert.

Både Kulturakademiet og språkskolen har sosiale og kulturelle programmer som du kan ta del i. I løpet av semesteret vil bli arrangert en rekke utflukter og andre aktiviteter, som for eksempel middager, fester og løkkefotball. Utflukter og arrangementer er generelt ikke inkludert i studieavgiften. Her finner du mer informasjon om utflukter i Barcelona.

Typiske utflukter i Barcelona

Sagrada Familia

MNAC (Museu Nacional d´Art de Catalanya)

Dalí-museet i Figueres

Montserrat

Palau de la Música Catalana

Casa Milà (Gaudi)

Museu d´Història de la Ciutat, underjordisk bymuseum

Picasso-museet

MACBA

Helgeutflukter

Det blir arrangert helgeutflukter fra Barcelona til San Sebastian i Baskerland både høst og vår, til Madrid om høsten og Granada i Andalusia om våren.

Aktiviteter og utflukter i Berlin

Berlin er en kulturell metropol som syder av liv, skulle du bare ønske å oppsøke og oppleve dens mange nabolag. Gjennom studieoppholdet arrangeres flere utflukter, både rundt i denne byen og helgeutflukter. Utfluktene i byen varierer litt fra semester til semester, men vi forsøker ta dere med på de viktigste og mest interessante stedene. Vi drar også sammen på fellesmiddager, kneipeseminarer og andre hyggelige samlinger.

Midt i semesteret får studentene en friuke, hvilket gir en mulighet til å se mer av Tyskland dersom en ønsker det. I ferieuken arrangerer Kulturakademiet også en tre dagers vandring i Toscana for dem som er interessert. Her finner du mer informasjon om utflukter i Berlin. 

Typiske utflukter i Berlin

Reichstag

Jüdisches Museum

Zeughaus

Gemeldegalerie

Potsdam: Sanssouci

Pergamon

Berlinische Galerie

Staatsbibliothek

Gallerirunde (eks. August Strasse eller Potsdamer Strasse)

Helgeutflukter

Kulturakademiet arrangerer to helgeutflukter fra fredag til søndag hvert semester. Vi besøker da vekselsvis München, Praha, Dresden, Amsterdam, Wien og Sächsische Schweiz.

Aktiviteter og utflukter i Paris

Her finner du snart mer informasjon om aktiviteter og utflukter i Paris.